«Skola» un «Latvijas grāmatu izstāde» Ķīpsalā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 26. februāra līdz 1. martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā izglītības izstāde «Skola 2009», kā arī starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde «Latvijas grāmatu izstāde 2009», portālu «Apollo» informēja Inese Libere, «BT 1» mediju koordinatore.

«Skola 2009»

Gada nozīmīgākais izglītības pasākums — izstāde «Skola» — vienuviet ļauj iegūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām un palīdz izvēlēties piemērotāko izglītības ceļu.

«Piecpadsmit gadu laikā izstādes «Skola» izaugsme ir ļoti liela — izstādes dalībnieku un apmeklētāju skaits kopš pirmās izstādes palielinājies četras reizes, un vietēja mēroga izstāde kļuvusi par starptautiski nozīmīgu un pazīstamu izglītības nozares pasākumu. Tagad Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk novērtē izglītības lomu un nozīmi gan personības attīstībā, gan visas valsts izaugsmē, tāpēc mūsu uzdevums ir palīdzēt izglītības iestādēm, zinātkārajiem skolēniem un studentiem, uzņēmējiem un valsts izglītības politikas veidotājiem rast īsto ceļu vienam pie otra, kas vainagotos ar zināšanās balstītas mūsdienīgas valsts vīzijas realizēšanos,» norāda izstādes «Skola 2009» projekta vadītājs Valts Jirgensons.

Izstādē četrās dienās apmeklētāji varēs iegūt informāciju par valsts un privātajām augstskolām, vidusskolām, koledžām, arodskolām, kā arī mācību centriem, valodu kursiem, tālmācību, e-studijām. Izstādē «Skola 2009» varēs uzzināt vairāk par interešu izglītību un iepazīties ar svešvalodu un dažādu mācību kursu piedāvājumu.

Plānojot skolēnu atpūtu vasaras brīvlaikā, vērtīga būs informācija par bērnu un jauniešu vasaras nometnēm. Savukārt izglītības iestāžu atbildīgajiem darbiniekiem būs noderīgi apmeklēt mācību iestāžu aprīkojumu un mēbeļu stendus. Izstādes laikā izglītības iestādes prezentēs jaunas mācību programmas, kas tiks piedāvātas 2009./2010. mācību gadā. Vairākas bankas izstādē piedāvās finansējumu studiju un studējošo kreditēšanai.

Izstādē piedalīsies izglītības iestādes un ar nozari saistītie uzņēmumi no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Lielbritānijas, Grieķijas, Vācijas, Izraēlas, Kanādas un citām valstīm.

«Latvijas grāmatu izstāde 2009»

No 26. februāra līdz 1. martam Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā pārvērtīsies par iedvesmojošu grāmatu pilsētu, kurā tiksies rakstnieki, tulkotāji, izdevēji un lasītāji, — Ķīpsalā notiks 12. Starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde «Latvijas grāmatu izstāde 2009».

Izstādes apmeklētāji četrās dienās varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem latviešu un ārvalstu rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām, kā arī «Grāmatu maiņas punktā» mainīties ar citu lasītāju grāmatām. Arī jaunajiem grāmatu lasītājiem izstādē būs interesanti, jo paredzēti īpaši bērniem rīkoti pasākumi un prezentācijas.

Daudzveidīgu grāmatu klāstu piedāvās tādas Latvijas izdevniecības kā «Antēra», «Atēna», «Avots», «Daugava», «Dienas Grāmata» «Jāņa Rozes apgāds», «Jumava», «Kontinents», «Latvijas Grāmata», «Latvijas Universitātes akadēmiskais apgāds», «Madris», «Nordik», «Pētergailis», «RaKa», «Rasa ABC», «Tapals», «Valters un Rapa», «Zvaigzne ABC» un citas.

Šogad grāmatu izstādi ievērojami papildinās mācību literatūras un mācību līdzekļu klāsts, kura nozīme mūsdienīgas izglītības ieguvē ar katru brīdi arvien palielinās. Izstādē piedalīsies tādi labi zināmi uzņēmumi kā izdevniecības «Lielvārds» un «Mācību grāmata», Biznesa augstskolas «Turība» izdevniecība, «Baltijas Biroju tehnoloģijas», «ADAT-TI», «Hansatrade», «Biroteh» un citi.

«Latvijas grāmatu izstādi» organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība «BT 1» sadarbībā ar Latvijas Grāmatnieku ģildi, Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju, Latvijas Grāmattirgotāju asociāciju, Latvijas Literatūras centru, Latvijas Poligrāfijas uzņēmumu asociāciju, Latvijas Rakstnieku savienību, Ventspils Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju, Latvijas Dramaturgu ģildi, Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi, Latvijas Lasīšanas asociāciju un Latvijas Preses izdevēju asociāciju.

Izstāžu darba laiks:

26.–28. februārī plkst. 10.00–18.00

1. martā plkst. 10.00–17.00

Izstādes «Skola 2009» biļešu cenas:

Grupām (10+) — Ls 2; skolēniem, studentiem, skolotājiem — Ls 2,50; pieaugušiem — Ls 3.

Ar izstādes «Skola 2009» biļeti «Latvijas grāmatu izstādi» var apmeklēt bez maksas.

«Latvijas grāmatu izstādes 2009» biļetes cena — Ls 0,50.

Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecību, ieeja bez maksas.

Bērniem līdz septiņu gadu vecumam ieeja izstādē bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu