Latvijā jaunieši mācās ne skolai, bet dzīvei*

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: K. Osītis

Noslēgusies studentu organizēta kampaņa «Ne skolai, bet dzīvei», kuras laikā tika uzzināts, kādēļ īsti jaunieši mācās. Akcijas laikā 4048 jaunieši parakstījās, ka viņi mācās dzīvei, ne skolai, taču tika dota iespēja parakstīties arī par to, ka viņi piekrīt garlaicīgi atsēdēt lekcijas, bet šo saukli atbalstīja vien pāris desmiti jauniešu.

Akcijas rīkotāji,- Biznesa augstskolas «Turība» studenti,- šovasar ar augstskolas autobusu un īpašu piekabi devās ceļojumā, apciemojot lielākās Latvijas pilsētas un nozīmīgākos kultūras pasākumus. «Turības» talismanu kaķi Turīti nu atpazīst Bauskas, Jelgavas, Ventspils, Iecavas, Rīgas, Jūrmalas, Sabiles, Liepājas iedzīvotāji un viesi. Tāpat arī festivāla «Positivus», «Baltic Beach Party» apmeklētāji parakstījās par mācīšanos dzīvei.

Lai ikvienam dotu iespēju apskatīt Biznesa augstskolu «Turība» klātienē un pārliecināties, ka šī augstskola atšķiras no citām, visiem, kuri parakstījās uz piekabes, dāvināja vilciena biļeti Centrālā dzelceļa stacija – «Turība», ar ko nokļūt uz augstskolas Atvērto durvju dienām bez maksas.

Studentu kampaņā labprāt iesaistījās arī «Radio 101» dīdžeji, kuri arī parakstījās par mācīšanos dzīvei, ne skolai. Uz piekabes nu redzami arī Māra Žigata, Gustava Terzena, Eduarda Švāna paraksti.

«Radio 101» sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība arī organizēja erudīcijas konkursu, kura galvenā balva,- bezmaksas studijas 1. studiju gadā «Turībā».

Kā stāsta Ieva Melbārde, studentu projektu vadītāja, «bija patiess prieks, ka Latvijā cilvēki ir ļoti atsaucīgi un labprāt piedalījās studentu organizētās aktivitātēs. Lai saņemtu dāvanā «Turības» pludmales bumbas, cilvēki mums demonstrēja savu dziedātprasmi, dejotprasmi. Tāpat arī karstā saule, vētras, lietus mūsu ceļojumus darīja īpašus. Varu teikt, ka «Turības» studenti, kas piedalījās braucienos, nu ir vēl lielāki draugi!»

Pēdējais pasākums, uz kuru jaunieši devās, bija Ventspils pilsētas svētki, kurā tad arī tika atklāts, ka tiem, kas mācās ne skolai, bet dzīvei, īstā augstskola, kuru izvēlēties, ir Biznesa augstskola «Turība».

neskolaibetdzivei.lv

Tiem, kuri nepaguva ieraudzīt akcijas piekabi līdz šim, varēs apskatīt parakstu plakātu un arī pagūt parakstīties par savu pārliecību mācīties dzīvei Biznesa augstskolā «Turība».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu