Profesionālo skolu pedagogi varēs stažēties ārvalstīs

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.laidzespv.lv

Valdība šodien apstiprināja grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas nosaka Eiropas Sociāla fonda aktivitātes paredzot iespēju skolotājiem stažēties ārvalstu profesionālās izglītības iestādēs un uzņēmumos.

Šobrīd profesionālās izglītības iestādēs ar ievērojamiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem – kopumā 65,7 milj. LVL, tiek uzlabota ne tikai skolu un dienesta viesnīcu infrastruktūra, bet iegādātas iekārtas un aprīkojumus, kas atbilst modernākajām ražošanas tehnoloģijām un mūsdienu darba tirgus prasībām. Līdz šim projektos plānotie stažēšanās un pieredzes apmaiņas pasākumi bija paredzēti Latvijā. Stažēties ārvalstu profesionālajās skolās un uzņēmumos varēs iesaistīt profesionālās izglītības pedagogus un prakses vadītājus no valsts un pašvaldību profesionālās izglītības kompetences centriem, kuri īsteno mācību programmas Latvijas tautsaimniecībai prioritārajās nozarēs. Valdības apstiprinātie grozījumi nosaka, ka ārvalstu prakses nodrošināšanai ir jāpiesaista Eiropas Savienības dalībvalsts kompetentu institūciju, kura nodrošina stažēšanos trīs līdz piecu nedēļu garumā, ietverot praktiskās mācības, kurās pedagogs vai prakses vadītājs apgūst prasmes darbam ar modernām iekārtām un tehnoloģijām, kā arī efektīvas mācību metodes un sniedz labās prakses piemēru pārņemšanai un ieviešanai Latvijas profesionālās izglītības sistēmā. Turklāt šai iestādei ir jābūt tiesīgai izsniegt apliecinājumu vai sertifikātu par pedagoga vai prakses vadītāja stažēšanos.

Lai nodrošinātu rezultātu ilgtspēju pedagogu praksei ārvalstīs un iegūto zināšanu un prasmju nodošanu tālāk, noteikumu grozījumi definē pienākumus arī stažierim. Viens no būtiskākajiem - pēc stažēšanās turpināt darbu profesionālās izglītības sistēmā un iegūto zināšanu multiplicēšanu, iesaistoties citu pedagogu un prakses vadītāju tālākizglītības organizēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu