Vītolu fondā nodibināta Imanta Ziedoņa piemiņas stipendija

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Tūlīt būs klāt ziedonis, tūlīt - Ziedoņa laiks! Latvijā maijs šogad zied Viņam- dzejniekam, domātājam, visīstenākajam savas zemes patriotam. Imants Ziedonis ļāva un lika ziedēt visam - cilvēkiem, darbiem, domām.

Nu, godinot Dzejnieka piemiņu, ziedētprieku un ziedētspēju citiem nolēmuši dāvāt viņa radinieki, viņa tuvie- Ilmāra un Ērika Dambergu ģimenes ASV, Brigitas Muzikantes-Krulls ģimene Latvijā un Zigrīdas Saliņas-Krulls, Paula Krulls un Ingrīdas Jēkabsones-Krulls ģimenes Austrālijā, sadarbībā ar Vītolu fondu dibinot Imanta Ziedoņa piemiņas stipendiju (Ls 1400), kura novēlēta Latvijas Universitātes (Imanta Alma Mater) Humanitāro zinātņu fakultātes studentam, portālam «Apollo» pastāstīja Vita Diķe, Vītolu fonda pārstāve.

«Esi darbīgs! Esi gudrs! Esi skaists! Esi priecīgs!» - šos tautas gudrībā un viedumā sakņotos vārdus pirms vienpadsmit gadiem, uzsākot Vītolu fonda darbību, kā ceļamaizi līdzi deva Imants Ziedonis. Nu fonda un Dzejnieka ceļš tālāk būs kopīgs - ziedotgribas varenumu un savas zemes mīlestību apliecinošs.

Aicinām labās gribas cilvēkus būt kopā ar mums, sniedzot iespēju piepildīt kādam jaunietim sapni šai pavasarī uzziedēt - savai tautai un zemei par prieku!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu