Ērgļu arodvidusskola piedāvā jaunu mācību programmu - jumiķis

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ērgļu arodvidusskola piedāvā jaunu mācību programmu - iegūstamā profesionālā kvalifikācija - jumiķis. Tā ir pirmā šāda veida programma Latvijā.

Ziemas sezonai tuvojoties, jāaizdomājas, kurš atbrīvos jumtus no sniega un lāstekām. Pārāk daudz jumtu ko tīrīt, vai pārāk maz speciālistu. Jumtu tīrīšana ziemā ir tikai viena no jumiķa specialitātē apgūstamajām prasmēm. Šīs profesijas pārstāvji labi pārzina jumtu klāšanas metodes un veidus, pielietojamo materiālu specifiku un industriālo alpīnismu. Minētās prasmes palīdz kvalitatīvi un droši veikt darbus augstumā. Jumiķa programma tikai šogad tiek finansēta no valsts budžeta līdzekļiem, kas nozīmē, ka studentam ir iespēja saņemt stipendiju līdz 60LVL. Nākošajā mācību gadā paredzams, ka programma tiks finansēta no ESF līdzekļiem, kas savukārt nozīmē samazinātu stipendiju un vecuma ierobežojumu līdz 25 gadi.

Uz šo brīdi Ērgļu arodvidusskolā par jumiķi var mācīties ar pabeigtu vidējo izglītību. Mācību ilgums 1.5 gadi. Vairāk informācijas mājaslapā «ergliarods.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu