Latvijas Universitāte piedāvā jaunu profesionālo maģistra studiju programmu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maija beigās licencēta jauna Latvijas Universitātes (LU) profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programma «Skolotājs», kas sniedz iespēju iegūt profesionālā maģistra grādu izglītībā vai profesionālā maģistra grādu izglītībā un skolotāja kvalifikāciju vienā no 34 apakšprogrammām. 

Programmas novitāte ir modulārā uzbūve, elastīgs studiju laiks, iespējas studēt obligātās daļas nozares teorētiskos kursus bilingvāli – latviešu un angļu valodā, kas nodrošina studiju kursa satura un valodas integrētu apguvi, starpdisciplināra pieeja, kas nodrošina studiju kursā sasniedzamo rezultātu saikni ar studējošā profesionālo specializāciju, kā arī pedagoģiskās un pētnieciskās darbības integrācija, pilnveidojot prasmi veikt pētījumu, skaidro tās veidotāji.

Programmas īstenošanā iesaistīsies desmit LU fakultātes: Bioloģijas fakultāte, Datorikas fakultāte, Ekonomikas un vadības fakultāte, Fizikas un matemātikas fakultāte, Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte, Ķīmijas fakultāte, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, Teoloģijas fakultāte, Vēstures un filozofijas fakultāte. Šajā programmā paredzētas arī valsts budžeta vietas.

Programma sniedz iespēju skolotājiem ar dažādu akadēmisko zinātņu bakalaura (vai maģistra) izglītību iegūt skolotāja kvalifikāciju attiecīgās zinātnes nozares mācību priekšmeta mācīšanai un profesionālā maģistra grādu izglītībā, kā arī pedagogiem, ar jau esošu augstāko profesionālo pedagoģisko izglītību, iegūt profesionālā maģistra grādu izglītībā vai profesionālā maģistra grādu izglītībā un vēl cita mācību priekšmeta skolotāja kvalifikāciju.

Atkarībā no studentu iepriekšējās izglītības un izvēles – profesionālā maģistra grāda izglītībā ieguve vai profesionālā maģistra grāda izglītībā un skolotāja kvalifikācijas ieguve, kopējais studiju programmas apjoms ir 40 kredītpunkti vai 80 kredītpunkti. Attiecīgi kopējais studiju ilgums ir divi vai četri semestri pilna laika studijās un trīs vai pieci semestri nepilna laika studijās.

Studiju programmas direktore, asociētā profesore Indra Odiņa skaidro, ka «studiju programmas un studiju kursu saturs aktualizē mūsdienīgā izglītībā svarīgas tēmas. Saturs atspoguļo labizjūtas, ilgtspējīgas un saskaņotas attīstības aspektus; sabiedrības, īpaši izglītības jomas, vietējās un globālās vajadzības; vietējā, nacionālā un globālā konteksta pretrunas un izaicinājumus; izglītības jomas formālo, neformālo un informālo jeb ikdienas aspektu, kā arī ir savstarpēji saskaņots starp kursiem, kursu sasniedzamajiem rezultātiem; ir elastīgs un ietver dažādus risinājumus, virzienus, teorētiskos pamatus, un atšķirīgus scenārijus, kurus studējošie izvērtē no savas pozīcijas un praktiskās darbības izglītības jomā.»

Pirmā studentu uzņemšana šajā programmā notiks no 2.līdz 12.jūlijam, kā arī iestājpārbaudījums – pārrunas no 15.līdz 17.jūlijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu