5 vienkārši veidi, kā darbā ietaupīt naudu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rawpixel.com

Kuram gan pusdienu pārtraukumā nepatīk paniekoties ar gardu kafiju un našķiem, kas iegādāti netālu esošajā veikaliņā, tomēr nav noslēpums, ka arī nelielie pirkumi mēdz ietekmēt mūsu budžetu. Portāls «Good Housekeeping» apkopojis vairākus ieteikumus, kas ļaus ietaupīt naudu arī darbā. Lūk, daļa no tiem!

1. Kafija

Ja iegādājies kafiju no rīta pa ceļam uz darbu vai pusdienu pārtraukumā, šī ir viena no galvenajām lietām, no kuras vajadzētu atteikties, ja vēlies ietaupīt. Visdrīzāk, arī tavā darba vietā iespējams tikt pie kafijas vai tējas vai vismaz uzvārīt ūdeni, lai pagatavotu to pati.

Ja ļoti vēlies dzert kafiju, kamēr dodies uz darbu, iegādājies termokrūzi, kurā silto dzērienu vari ieliet mājās.

2. Brokastis un pusdienas

Brokastis ir viena no svarīgākajām ēdienreizēm, tāpēc nevajadzētu aizmirst arī par maltīti no rīta. Lai arī dažreiz tās pagatavot patiešām neatrodas laika un daudz vieglāk tās pa ceļam uz darbu nopirkt veikalā, brokastu gatavošana mājās palīdzēs ietaupīt ievērojamu naudas summu.

Dažādi pusdienu piedāvājumi pieejami lielākajā daļā kafejnīcu, tomēr, lai arī tie ir izdevīgāki, mājās gatavotas pusdienas, ko apēst darbā, izmaksās daudz mazāk.

4. Našķi

Ja pēcpusdienā parasti vēlies apēst kādu našķi, tad parasti pirmais, kas nāk prātā, ir došanās uz veikalu vai kafejnīcu, lai pie tā tiktu. Tomēr par savām vēlmēm iespējams padomāt arī iepriekš, kā arī našķus turēt darbā - iegādājies veikalā augļus, riekstiņus vai dārzeņus.

5. Transports

Ja uz darbu dodies vienatnē, noskaidro, kuri no taviem kolēģiem dzīvo netālu, iespējams, varat ar automašīnu braukt kopā. Savukārt, ja dzīvo netālu, bet parasti brauc ar sabiedrisko transportu, apsver braukšanu ar velosipēdu vai iešanu kājām.

5. Grāmatas

Nav noslēpums, ka grāmatas ir lielisks veids, kā atslābināties, tomēr arī tās var būt dārgas. Sameklē draugus un kolēģus, kuriem patīk līdzīgas grāmatas, un mainieties ar tām, kad esat izlasījuši!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu