Kā ar mazuli aiziet uz restorānu? Pieredzē dalās Marta Grigale

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: marta_grigale/Instagram

Mamma un sieva, dziedātāja un dziesmu autore, radio personība un aktrise – tā par sevi Instagram kontā saka Marta Grigale. Daudzi noteikti Martu būs redzējuši piedalāmies 2016. gada Eirovīzijā, citi būs dzirdējuši viņas balsi Latvijas Radio 5 – Pieci.lv. 2016. gadā pasaulē nāca arī Martas pirmdzimtā – meitiņa Grēta, kam vārds tika dots par godu aktrisei Grētai Garbo.

Marta ar meitiņu šogad bijusi restorānā, bet par to, kā viņām veicās, kādas ir atziņas par restorāna apmeklējumu ar mazu bērnu, viņa pastāstīja savā Instagram profilā.

Tātad - kā ar todleri (mazuli - aut.) aiziet uz restorānu? Vai ir kāda recepte, slepenā formula, ko ņemot vērā, izdosies 100% veiksmīgs restorāna apmeklējums ar pusotrgadīgu bērnu? Hmm. Ja kāds man teiktu, ka ir, es diez vai ticētu. Šis vecums ir crazy! Ziņkārība milzīga, enerģijas netrūkst, sarunāt neko vēl tā PA ĪSTAM nevar. Bet es atkal no jauna pārliecinājos, ka viss ir atkarīgs no dažādiem apstākļiem. Pāris no tiem varam ietekmēt, citus - nē, bet mani secinājumi par veiksmīgu restorāna pieredzi ir šādi:

1. Izvēloties restorānu, vienmēr jāpārliecinās, ka izvēlētā vieta ir «bērniem draudzīga», ka ir pieejami bērnu krēsliņi un jāveic rezervācija.

2. Jāpaņem līdzi kāda mantiņa, ko bērnam piedāvāt, kad kļūst garlaicīgi.

3. Ja mazais grib izpētīt jauno vidi - ļaut. Ierobežošana un uzstājīgi centieni likt turpināt sēdēt gandrīz vienmēr beigsies ar skandālu.

She is wild and she is peace - all at once ? Mieru un mīlestību 1. Adventē!

A post shared by MARTA GRIGALE (@marta_grigale) on

4. Lai vieglāk sagaidīt ēdienu, pasūtīt kādu bērnam piemērotu dzērienu, ko piedāvāt padzerties ar salmiņu. Grēta pirmo reizi tika pie kakao un bija ļoti apmierināta! Un es vispār nejūtos vainīga, ka mans bērns dzēra kakao, just saying.

6. Šo, tāpat kā nākamo punktu, ietekmēt nevar. Bet, manuprāt, ir ļoti jauki, ja pie blakus galdiņiem gadās arī citi līdzīga vecuma bērni, ar kuriem var forši pakomunicēt. Un vecāki noteikti būs saprotoši, jo, well, viņi ir tieši tādā pašā situācijā.

7. Garastāvoklis NAV paredzams, tāpēc jābūt gatavam uz visu. Nevajag iedomāties, sacerēties un izplānot «ideālo» variantu, jo tā nenotiks. Jāuztver tas viss viegli, un pavisam noteikti jācenšas niķiem un stiķiem neļaut sabojāt sev vakaru. Jo Tev ir bērns un Tu esi restorānā. Nemeklēšu statistiku, bet esmu droša, ka šie divi fakti vien jau ir gana liels iemesls justies laimīgam un privileģētam, neatkarīgi no pārējiem apstākļiem.

Life (with a toddler) is like a box of chocolates - you never, NEVER know what you’re gonna get. / Tātad - kā ar todleri aiziet uz restorānu? Vai ir kāda recepte, slepenā formula, ko ņemot vērā, izdosies 100% veiksmīgs restorāna apmeklējums ar pusotrgadīgu bērnu? Hmm. Ja kāds man teiktu, ka ir, es diez vai ticētu. Šis vecums ir crazy! Ziņkārība milzīga, enerģijas netrūkst, sarunāt neko vēl tā PA ĪSTAM nevar. Bet es atkal no jauna pārliecinājos, ka viss ir atkarīgs no dažādiem apstākļiem. Pāris no tiem varam ietekmēt, citus - nē, bet mani secinājumi par veiksmīgu restorāna pieredzi ir šādi: 1. Izvēloties restorānu, vienmēr jāpārliecinās, ka izvēlētā vieta ir “bērniem draudzīga”, ka ir pieejami bērnu krēsliņi un jāveic rezervācija; 2. Jāpaņem līdzi kāda mantiņa, ko bērnam piedāvāt, kad kļūst garlaicīgi; 3. Ja mazais grib izpētīt jauno vidi - ļaut. Ierobežošana un uzstājīgi centieni likt turpināt sēdēt gandrīz vienmēr beigsies ar skandālu; 4. Lai vieglāk sagaidīt ēdienu, pasūtīt kādu bērnam piemērotu dzērienu, ko piedāvāt padzerties ar salmiņu. Grēta pirmo reizi tika pie kakao un bija ļoti apmierināta! Un es vispār nejūtos vainīga, ka mans bērns dzēra kakao, just saying. 6. Šo, tāpat kā nākamo punktu, ietekmēt nevar. Bet, manuprāt, ir ļoti jauki, ja pie blakus galdiņiem gadās arī citi līdzīga vecuma bērni, ar kuriem var forši pakomunicēt. Un vecāki noteikti būs saprotoši, jo, well, viņi ir tieši tādā pašā situācijā. 7. Garastāvoklis NAV paredzams, tāpēc jābūt gatavam uz visu. Nevajag iedomāties, sacerēties un izplānot “ideālo” variantu, jo tā nenotiks. Jāuztver tas viss vieglām un pavisam noteikti jācenšas niķiem un stiķiem neļaut sabojāt sev vakaru. Jo Tev ir bērns un Tu esi restorānā. Nemeklēšu statistiku, bet esmu droša, ka šie divi fakti vien jau ir gana liels iemesls justies laimīgam un priviliģētam, neatkarīgi no pārējiem apstākļiem. Baigi izvērsos, bet ceru, ka varbūt kādam noderēs. Priecāšos arī par citiem pieredzes stāstiem un knifiem, padomiem!

A post shared by MARTA GRIGALE (@marta_grigale) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu