Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis decembrī strādās visu diennakti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no šodienas līdz gada beigām strādās diennakts režīmā.

Kā aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Zane Brīvmane, iespēja nodrošināt tālruņa diennakts darbību ir rasta, lai palīdzētu bērniem un jauniešiem kliedēt bažas, kas radušās pēc traģiskajiem notikumiem Zolitūdē.

Īpaši svarīga iespēja saņemt bezmaksas psiholoģisku palīdzību un atbalstu decembrī būs arī citiem cilvēkiem, uzsver Brīvmane. Uzticības tālruņa pieredze liecina, ka daļa cilvēku tieši Ziemassvētku gaidīšanas un atzīmēšanas laikā īpaši asi izjūt vientulību, nesaprašanos ar citiem cilvēkiem, atstumtību un līdzīgas problēmas.

Zvans uz uzticības tālruni 116111 ir bez maksas, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, sabrūkot lielveikalam «Maxima», gāja bojā 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus savainojumus.

Pēc traģēdijas uzticības tālrunis 116111 ir saņēmis vairākus zvanus no bērniem, kuri vaicā par Zolitūdē notikušo nelaimi, aģentūra LETA uzzināja VBTAI.

«Zvanu intensitāte ir palielinājusies. Zvana diez gan daudz apmulsušu bērnu un jautā, vai mēs arī zinām, ka ir notikusi nelaime. Šiem bērniem ir nepieciešamība izrunāt notikušo, un viņiem tiek sniegta palīdzība, lai viņi jūtas droši,» iepriekš skaidrojusi VBTAI priekšnieka vietniece Anita Gotharde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu