Patvēruma māju grūtniecēm un jaunajām māmiņām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēl šogad biedrība «Ģimenes šūpulis» plāno atvērt patvēruma māju bez atbalsta palikušām grūtniecēm un jaunajām māmiņām, sniedzot viņām gan mājvietu, gan tik ļoti nepieciešamo profesionālo atbalstu un sirds siltumu, informēja biedrības vadītāja Rudīte Brūvere.

Kā pastāstīja Brūvere, patvērums šīm sievietēm tiks veidots «Jaunpaleju» mājās, kas atrodas Beverīnas novada Kauguru pagastā un kuras biedrībai tika uzdāvinātas 2004.gadā. Tur vienlaicīgi varēšot uzturēties sešas sievietes, kurām nebūs cita patvēruma.

Šīs jaunās sievietes mājā varētu palikt no sešiem mēnešiem līdz vienam gadam, lai saņemtu ģimenes siltumu un palīdzību, kā arī iemācītos pieņemt un mīlēt sevi, savu bērniņu, par to gādāt un pašai izdzīvot, apgūstot ikdienai nepieciešamos darbus. Tāpēc pie mājas plānots izveidot ekoloģisko dārzkopību un dažādus daiļamatniecības pulciņus. Pēc tam viņas dotos tālāk uz savlaicīgi atrastu vietu un atbrīvotos vietas atkal nākamajām sievietēm.

Brūvere stāsta, ka šajos gados par saviem līdzekļiem un pašu spēkiem sakārtota mājas apkārtne, izcirsti koki. Pēc tam turpinājies brīvprātīgo darbs un tika piesaistīti dažādi amatnieki, lai veiktu iekšdarbus, ievilktu elektrību un veiktu citus nepieciešamos darbus. Atjaunošanas, remonta, vides labiekārtošanas darbi veikti par saziedoto naudu, ko nedaudz ziedojuši ārzemnieki, bet vairumā vietējie cilvēki, kā arī par savāktajiem ziedojumiem, rīkojot Labdarības Ziemassvētku tirdziņus un Labdarības dārza svētkus.

Vienlaikus iecerēts mājā organizēt arī kursus, seminārus un atbalsta grupas jauniešiem, jaunajiem vecākiem un vecmātēm, kā arī izveidot dabisku dzemdību prakses vietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu