Bērnu istabās mazuļiem nav droši

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centrs aicina bērnu vecākus, tirdzniecības centru administrāciju un darbiniekus pievērst pastiprinātu uzmanību bērnu istabām.

Lai nodrošinātu bērnu drošu atrašanos atpūtas istabās, tajās drīkst atrasties tāds bērnu skaits, ko iespējams uzraudzīt, kā arī bērni jāpieskata kvalificētiem darbiniekiem.

Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centrs vērš bērnu vecāku un lielveikalu administrācijas un darbinieku uzmanību uz pēdējā laikā tirdzniecības centru bērnu atpūtas telpās notikušajiem nelaimes gadījumiem.

Šogad 15. maijā veikalā «K-Rauta» notika nelaimes gadījums ar četrus gadus vecu zēnu, kurš, rotaļājoties veikalā iekārtotajā bērnu rotaļu laukumā, nokrita no slīdkalniņa, salauza roku un ieguva smadzeņu satricinājumu. Savukārt 2. jūnijā tirdzniecības centra «Maxima» bērnu atpūtas telpā arī četrus gadus vecs zēns guva galvas traumu un tika nogādāts slimnīcā. Viņam ārstēšanās jāturpina vienu mēnesi, konstatēts smadzeņu satricinājums. Šajā gadījumā bērns tika atstāts atpūtas telpā veikala darbinieces uzraudzībā. Lai gan bērnu istabas izmantošana ir maksas pakalpojums, veikala darbiniece pat nebija pamanījusi, kādos apstākļos bērns ir guvis traumas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu