Rīgā par bērnu veselību stāstīs Šveices bērnu ārste Gloklere

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Latvijā uz savas grāmatas «Bērns» prezentāciju Mecendorfa namā ieradīsies izcila Šveices bērnu ārste ar pasaules līmeņa pieredzi Mihaela Gloklere.

Tikšanās ar Mihaelu Glokleri notiks 10.augustā pulksten 10.00. Mihaela Gloklere ir bērnu ārste ar labu klīnisku, ambulatoru un skolas ārsta pieredzi, izcila lektore ārstiem un pedagogiem, daudzu publikāciju un arī grāmatu autore. M.Gloklere ir konferenču patronese un iecienīta lektore visā pasaulē, viņa īpaši veicina teorētisko zināšanu realizēšanu dzīvē. Autore uzskata, ka nav nozīmes apgūtajām zināšanām, ja kaut nelielu daļu no tām neesi īstenojis praksē.

Viena no lektores iecienītākajām tēmām ir salutoģenēze - mācība par veselību. Kā rodas veselība. Kāpēc vienā situācijā daži cilvēki saslimst, citi nē. Audzināšanas un pedagoģijas nozīme veselībā. Kāpēc krīžu pārvarēšana var padarīt cilvēku veselāku un stiprāku.

Otra no tēmām ir konflikta menedžments no gara zinātnes viedokļa un biznesa ētika, kā arī dzīves krīžu nozīme cilvēkam un to pārvarēšanas iespējas.

M.Glokleres un V.Gēbelsa grāmata «Bērns», kas Vācijā ir piedzīvojusi 17.izdevumu, ir pirmo reizi izdota latviešu valodā. Grāmata būs labs padomdevējs jaunajiem vecākiem. Tā palīdzēs vecākiem būt drošiem un mīļiem ar bērnu grūtās situācijās. Mūsu modernajā pasaulē mazulim pāragri un nesagatavotam jāpārdzīvo traumatiskas situācijas par ko pieaugušais pat nenojauš.

Grāmatā stāstīts par ikdienišķām bērnu saslimšanām, kā to pazīt, no kā jāuzmanās, kādi ir ārstēšanas pamatprincipi. Lasāms arī par bērna attīstības stadijām un par to, kā ārsti un pedagogi var iespējami labāk veicināt bērna attīstību. Tiek skaidri pateikts, kas būtu darāms attīstības un adaptācijas traucējumu, jauniešu krīžu un narkotiku atkarības profilaksei. Turklāt daļa izdevuma veltīta arī pedagoģijai un tās iespējām saglabāt un veicināt bērna fizisko un emocionālo veselību. Cilvēka galvenās vērtības - godīgums, citu cilvēku pieņemšana un akceptēšana, vēlme saprast un uzticēties - nosaka gaisotni ne tikai ģimenē. Šīs vērtības dod bērnībai mirdzumu un kļūst par spēka avotu visai turpmākai dzīvei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu