Publicētas jaunas fotogrāfijas no princeses Diānas privātās kolekcijas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien, 24. jūlijā, klajā nākusi dokumentālā filma «Diana, Our Mother: Her Life and Legacy» par princeses Diānas traģisko nāvi, kurā gandrīz 20 gadus pēc viņu mātes aiziešanas mūžībā, princis Viljams un princis Harijs publiski pauž emocijas par savām skumjām un bērnības atmiņām. Līdz ar šo filmu publiskotas arī vairākas fotogrāfijas no princeses Diānas privātās kolekcijas.

Princeses Diānas dēli Harijs un Viljams dokumentālajā filmā atceras, ka liktenīgajā dienā, kad 1997. gada 31. augustā Parīzē nomira viņu mamma princese Diāna, viņi sarunājušies pa telefonu. Saruna esot bijusi ļoti īsta, jo tobrīd Harijs un Viljams spēlējušies ar saviem brālēniem.

Puiši atklājuši, ka tobrīd vēlējās sarunu pēc iespējas ātrāk beigt, jo tobrīd izklaides ar vienaudžiem likušās svarīgākas. Princis Viljams dokumentālajā filmā atklāj, ka šobrīd to ļoti nožēlo - pēdējā īsā saruna ar mammu ļoti iespiedusies viņa atmiņā.

Dokumentālajā filmā Viljams un Harijs runā par vairākiem ar mammu kopā pavadītiem brīžiem, kā arī diskutē par to, kāpēc Diāna abus puišus vienmēr ģērbusi tik savādi. «Bija dīvaini šorti, jūs ziniet, nedaudz spīdīgas kurpes ar vecu sprādzi. Skatoties uz fotogrāfijām, tās man liek smieties,» stāsta Harijs.

Savukārt Viljams atklāja, ka par savas mammas traģēdiju viņi atkal nolēmuši runāt publiski, jo vēlas, lai sabiedrība viņu ģimeni ieraudzītu no cita skatupunkta.

Atgādinām, ka princese Diāna mira 1997. gada 31. augustā, kad automašīna, kur viņa atradās, cenšoties atrauties no fotogrāfiem, ietriecās Francijas galvaspilsētas Parīzes Almas tilta tuneļa 13. kolonnā. Princeses brālis grāfs Spensers pēc notikušā asi uzbruka presei, nosodot medijus par Diānas vajāšanu un vainojot to viņas nāvē.

Tūkstošiem cilvēku sēroja par princeses nāvi, un daudzi kritiķi izteicās, ka tas bija brīdis, kad angļi beidzot atmetuši savu emocionālo atturību, atklāti apraudot «tautas princesi».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu