Psiholoģiskā palīdzība bērniem un viņu ģimenēm

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai sniegtu bērniem un jauniešiem profesionālu palīdzību, nepieciešamo informāciju un atbalstu sociālo problēmu risināšanā, novērstu bērnu bezmērķīgu klaiņošanu, organizētu saturīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas un veicinātu bērnu un jauniešu personības vispusīgu, radošu attīstību, Rīgas pilsētā darbojas 13 gan Rīgas pilsētas pašvaldības, gan līgumorganizāciju Dienas, Atbalsta un Dienas aprūpes centri bērniem, kas ir alternatīvs resurss vasaras nometnēm.

Centri piedāvā zinošu sociālo darbinieku, pedagogu un citu speciālistu vadībā bērniem un jauniešiem pilnveidot savas sociālās, saskarsmes un praktiskās iemaņu prasmes, kopīgi interesanti, lietderīgi un saturīgi pavadīt brīvo laiku, iegūt jaunus draugus, piedalīties gan sporta, gan kultūras pasākumos, gan dažādās interešu nodarbībās un citās aktivitātēs. Kā arī tiek nodrošinātas sociālā darbinieka konsultācijas bērna vecākiem, portālu «Apollo» informēja Lita Brice, Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas sektora vadītāja.

Visi Centru pakalpojumi ir bez maksas!

Rīgas Sociālā dienesta Dienas centri (turpmāk-DC) bērniem:

• Latgales rajonā DC «Čiekurs» (Aglonas iela 35/1). Tālrunis: 67105951.

• Latgales rajonā DC bērniem un pieaugušajiem «Kamene» (Salnas iela 2). Tālrunis:67181236.

• Kurzemes rajonā DC «Skudrupūznis» (Vaidelotes iela 13). Tālrunis: 67466855.

• Ziemeļu rajonā DC «Vecmīlgrāvis» (Emmas iela 3). Tālrunis: 67346330.

• Ziemeļu rajonā (Vidzemes priekšpilsētā) DC «Pirmais stāvs» (Ieriķu ielā 2b). Tālrunis: 67181615.

Rīgas pašvaldībai sadarbojoties ar NVO izveidotajiem Atbalsta centriem, bērniem tiek nodrošināta sociālā aprūpe un sociālā rehabilitācija, dažādu speciālistu individuālās un grupu konsultācijas, brīvā laika attīstoša un saturīga pavadīšana, izglītojošie pasākumi, sociālo prasmju un iemaņu attīstīšana, kā arī bērna vecākiem tiek piedāvātas atbalsta grupas un pašpalīdzības grupas.

• Konsultatīvais dienas centrs «Torņakalns» (Biešu ielā 6). Tālrunis: 67892882, 67892878.

• Atbalsta centrs bērniem un ģimenēm «Roku rokā» (Līksnas ielā 13). Tālrunis: 67241965, 67466045.

• Atbalsta centrs bērniem un ģimenēm «Sirdsgaisma» (Ziepju ielā 13). Tālrunis: 67704831.

• Dienas aprūpes centrs «Patvērums» (Bruņinieku iela 10a). Informācija pa tālruni: 67315236.

• «Svētā Nikolaja» Rīgas kristīgās bērnu patversmes DC (Viļānu iela 3). Informācija pa tālruni: 67144434.

Rīgas pašvaldībai sadarbojoties ar NVO izveidotajiem Dienas aprūpes centriem (turpmāk - DAC), tiek sniegta sociālā aprūpe un sociālā rehabilitācija bērniem vecumā no 3-18 gadu vecumam, ar kustību traucējumiem, garīgās attīstības traucējumiem un/vai fiziskās attīstības traucējumiem, un funkcionāliem traucējumiem, veicinot un attīstot viņu sociālās prasmes, neatkarības līmeņa paaugstināšanu, sociālo prasmju attīstīšanu, kā arī sociālo integrāciju kvalificētu speciālistu uzraudzībā. DAC piedāvā lietderīgus brīvā laika pavadīšanas veidus, iesaistot dažādās attīstošās un radošās aktivitātēs un nodarbībās, kurās piesaistīts atbilstošs skaits kvalificētu speciālistu - sociālie darbinieki, sociālie rehabilitētāji, psihologs, psihoterapeits, ergoterapeits, pedagogs-defektologs, fizioterapeits, u.c.

• Biedrība «Rīgas pilsētas «Rūpju bērns»» - bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenēm atbalsta centrs «Asniņš» (Balvu iela 11). Informācija pa tālruni:67245776.

• Valsts sociālās aprūpes centrs «Rīga» filiāle «Pļavnieki» (Zebiekstes iela 3) - DC pakalpojumu ietvaros ir iespēja saņemt sociālo pakalpojumu «Atelpas brīdis». Šo pakalpojumu var saņemt ģimenes ar bērniem ar invaliditāti līdz septiņu gadu vecumam 30 dienas gadā. Informācija pa tālruni: 67585912.

• Biedrība «Rehabilitācijas centrs «Mēs esam līdzās»» (Lēdmanes iela 2). Tālrunis: 67553196.

Informācija par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību Rīgas pašvaldībā pa bezmaksas informatīvo tālruni - 80005055.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu