Dzemdību namā samainīti bērni atgriežas pie saviem vecākiem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Krievijā divām dzemdētājām slimnīcā samainīti bērni.

Naberežnije Čelni slimnīcā divām sievietēm (abas sauc Ludmila) vienā laikā veiktas ķeizargrieziena operācijas. Tikai pēc 102 dienām noskaidrojās tas, par ko abām sievietēm bija aizdomas iepriekš - bērni ir samainīti.

Vienas ģimenes māte veica DNS testu, tajā noskaidrojās, ka viņas vīrs nav bērna tēvs. Ģimenē sākās nesaskaņas un draudēja laulības šķiršana. Abas sievietes laikā, ko pavadīja slimnīcā, sadraudzējās, uzturēja kontaktus. Arī otras ģimenes Ludmilai šķita dīvaini, ka bērnam nav ne mazākās līdzības ar māti vai tēvu. Arī pirms dzemdībām veiktajā ultrasonogrammā bija redzams lielāks mazulis, ārsts teicis, ka mazuļa svars būs 3600g, bet piedzima 2800g.

Viena no mammām saka, ka ar sirdi jutusi, ka tas nav viņas bērns. Pēc DNS analīžu veikšanas mātes gājušas uz hospitāli, lai visu vērstu par labu. Slimnīca atteikusies to darīt. Tikai tad, kad iejaukusies policija, slimnīca sākusi rīkoties.

Abas sievietes ievietotas slimnīcas vienā palātā, lai palīdzētu psiholoģiski grūtajā brīdī. Viena no mātēm saka, ka tas ir sirdi plosoši, viņa savu bērnu audzinājusi un barojusi, un tagad tas jāatdod citai mammai. Viņai abi bērni ir kā savi. Kaut slimnīca kļūdu atzinusi un tagad cenšas mātēm palīdzēt, vēl priekšā ir pats grūtākais - oficiāli nokārtot, ka abiem bērniem tagad ir citi vecāki.

Krievijā plašu rezonansi izraisīja gadījums, kad bērnu samainīšana atklājās 12 gadus pēc bērnu piedzimšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu