Audžuģimeņu pasākums zooloģiskajā dārzā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Plūme/LETA

Politiķi un nevalstiskās organizācijas šobrīd aktīvi diskutē par atbalstu bērniem, kas palikuši bez savu vecāku gādības. Latvijas bērnu namos joprojām mīt aptuveni 2000 bērnu un Latvijas Valsts tiesībsargs Juris Jansons jau vairākkārt vērsis politiķu un mediju uzmanību, ka tas ir rupjš bērnu tiesību pārkāpums.

Šo piektdien, 5.aprīlī, Rīgas reģiona audžuģimeņu bērni kopā ar audžuvecākiem un aizbildņiem pulcēsies Rīgas Zoodārzā, lai aplūkotu Zoodārza iemītniekus un piedalītos radošās aktivitātes, portālu «Apollo» informēja Linda Sapegina.

Audžuģimenes, kas piedāvā šiem bērniem mājvietu un ģimeniskas rūpes, ir viena no labākajām alternatīvām bērnunamam. Par audžuģimeni var kļūt ikviena Latvijas ģimene, kas sevī jūt spēku palīdzēt kādam bērnam uzaugt ģimeniskā vidē.

«Palīdzi uzaugt bērnam ģimenē» ar šādu saukli nodibinājums «Sociālo pakalpojumu aģentūra» jau otro gadu rīkos kampaņu, lai popularizētu sabiedrībā audžuģimeņu kustību.

Audžuģimeņu pasākums Rīgas Zooloģiskajā dārzā ir kampaņas pirmā aktivitāte, kuras laikā žurnālisti un ikviens interesents var satikt audžuģimenes, parunāt ar tām un pārliecināties, ka bērna uzņemšana savā ģimenē nav vis neiespējamā misija, bet skaists un svētīgs ieguldījums ne tikai bērna, bet visas sabiedrības un valsts nākotnē.

«Esam pieraduši runāt par bērniem, kā par lietām, ko varam vai nevaram atļauties, taču ikviens bērns ģimenē ienes svētību,» saka sešu jauniešu audžumamma un Profesionālo audžuģimeņu apvienības «Terēze» vadītāja Ārija Martukāne.

Pasākuma ietvaros 5.aprīlī pulksten 11.00 notiks Putnu dienu gaidīšana un ar to saistītas aktivitātes – Zooloģiskā dārza iemītnieku meklēšana, putnu būrīšu izgatavošana un putnu figūru izgatavošana radošajās darbnīcās. Pusdienu laikā dalībnieki varēs nobaudīt siltas pusdienas un iemalkot karstus dzērienus draudzīgā noskaņojuma, kā arī apskatīt Zooloģisko dārzu.

Pasākumā piedalīsies arī tiesībsargs Juris Jansons, Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Inese Švekle, VBTAI, Rīgas bāriņtiesas un Stādu audzētāju biedrības pārstāvji u.c.

Audžuģimeņu reģistrācija sāksies no pulksten 10:00 pie Zooloģiskā dārza ieejas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu