Bērni atkarību no nikotīna iegūst divās dienās

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pētījumi liecina: lai iegūtu atkarību no tabakas, nevajag smēķēt ilgi, pietiek ar dažām dienām.

Masačūsetsas (ASV) universitātē veiktie pētījumi, ilgstoši novērojot kādas vidusskolas skolēnus smēķētājus, anketējot no smēķēšanas atkarīgos, pētot smēķētāju asins sastāvu, liecina, ka pie cigaretēm jaunie smēķētāji var pierast divu dienu laikā.

Pētījuma rezultāti liecina, ka bērni sāk smēķēt vidēji 12 gadu un astoņu mēnešu vecumā. 7,5% smēķē regulāri, vairāk nekā 17% vairākas reizes nedēļā, bet «niekojas» ar cigaretēm apmēram trešā daļa skolēnu. Lielākais zinātnieku satraukums ir par to, ka apmēram 38% smēķējošo bērnu ir ļoti liela atkarība no nikotīna.

Jāņem vērā, ka ASV ir viena no pirmajām valstīm, kurā sāka aktīvu pretsmēķēšanas kampaņu. Smēķēšana aizliegta visās sabiedriskajās vietās, ieskaitot bārus un restorānus. Paciņa cigarešu Ņujorkā vidēji maksā astoņus dolārus. Sērkociņus gan pagaidām var saņemt bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu