Kāpēc MUMS jācieš skolotājas kaprīžu dēļ?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mēs gribētu noskaidrot kādu ļoti sāpīgu un aktuālu jautājumu.

Lieta tāda, ka tuvojas skolas beigas, drīz skolotāji sāks izlikt otrā pusgada atzīmes. Bet lieta tāda, ka mūsu skolā ir tāda skolotāja (pieņemsim, ka V.), kura ir noteikusi pati savu sistēmu. V. māca fiziku.

Skolotāja jau gada sākumā stingri noteica, ka augstāk par 8 pie viņas dabūt nevar (ja vien dabū godalgotu vietu olimpiādē). Tātad — pat tad, ja kontroldarbā man viss ir pareizi, — viņa ieliek 8, kas faktiski skaitās 10! Un kontroldarbos mums jau neliek neko no vielas, kas ir mācību grāmatā, kur nu! Mums jārēķina tikai uzdevumi ar n-tajām formulām, un ne jau visi ir Einšteini!!! Tātad, kad es nopelnu 4, tas patiesībā būtu 6 — kaut cik laba atzīme!

Cik mēs zinām, citās skolās labas atzīmes var dabūt diezgan slinki skolēni. Tad kāpēc MUMS jācieš skolotājas kaprīžu dēļ? Kura skola gan gribēs mūs uzņemt ar viduvēju atzīmi fizikā? Nākamgad mēs beidzam pamatskolu, gribēsim kaut kur iestāties, bet lielākā daļa visu klašu skolēnu fizikā ir nesekmīgi.

Mēģinājām ar V. izrunāties, bet viņa neko nedomā mainīt (kontroldarbu ziņā). Par atzīmju maiņu mums bail ar viņu runāt, jo viņa tā arī pateica — ja mums ar viņu būs nesaskaņas, tas atspoguļosies mūsu atzīmēs!!! Tātad — vai V. vispār ir TIESĪBAS tā darīt??? Fizikas dēļ skola liekas neciešama.

Paldies jau tagad no gandrīz visiem lielāko klašu skolēniem.

Turpiniet kā līdz šim! «PUFF» iedvesmo!

Double S (jeb S un S)

Atbild Meldra:

Sveika, Double S! Protams, ka fizika nav tas vienkāršākais mācību priekšmets, tieši tādēļ tādas skolotājas kā V. rada lieku nervozitāti. No vienas puses, skolotājai ir tiesības ieskaites veidot pēc saviem ieskatiem, taču, ja klases lielākā daļa ir nesekmīga, tas liecina par to, ka

1) skolotāja vēlas lielāku respektu, jūs terorizējot ar atzīmēm,

2) uzdevumi ir neatbilstoši jūsu zināšanu līmenim. Tomēr vairākums pedagogu ieskaites veido pēc principa — ir pamatbāzes uzdevumi un grūtāki tiem, kuri vēlas saņemt augstāk par 8!

Pieņemami ir tas, ja viņa liek 10 tiem, kas piedalās olimpiādēs. Taču jums ir vērts vēlreiz ar viņu pārrunāt ieskaites atzīmju sistēmu, un tad, ja viņa pilnīgi neņem vērā jūsu lūgumus, jums jākonsultējas ar jūsu klases audzinātāju. Un, ja viņa jums nepalīdz, jādodas uz pārrunām pie direktores, ko jums neviens nevar aizliegt! Novēlu jums veiksmi! Par vidusskolu runājot, jūs katrs varēsiet mācīties vidusskolās ar savu izvēlēto novirzienu, un iespējams, ka lielākajai daļai svarīgākas būs sekmes, piemēram, angļu valodā vai ekonomikā, nevis fizikā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu