Kā kļūt par dārznieku pilsētā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Pirmo reizi Latvijā notiks pilsētas dārzniecības lekcijas-kursi, kuru laikā būs iespējams iepazīties ar urbānās dārzniecības izcelsmi un tendencēm, kā arī gluži praktiski uzzināt, kā ieviest dārziņu visneiedomājamākajās vietās. Pirmā nodarbība 9.aprīlī plkst. 19.00 Kalnciema kvartāla Vīnu veikalā, stāsta Una Meiberga, Kalnciema kvartāla kultūras programmas vadītāja.

Paredzētas piecas nodarbības, kuru laikā būs iespējams uzzināt par pilsētas dārzniecības vēsturi, tendencēm un perspektīvām, kā arī gluži praktiskus padomus, kā tikt pie paša audzētiem labumiem. Šobrīd Eiropā un ASV aizvien lielāku popularitāti iegūst urbānā jeb pilsētas dārzkopība, kas ļauj pat pilsētas apstākļos nodrošināt sevi ar pašaudzētiem dārzeņiem, turklāt iegūt tos ekoloģiskā veidā.

Pilsētas dārzniecības lekciju tēmas:

1. Kas ir pilsētas dārzniecība un kāpēc ar to nodarboties, ar ko tā atšķiras no jebkuras citas dārzniecības? (maz vietas, gaismas specifika, vides uzlabošanas iespējas, dažādas interesentu kopienas, interneta forumi, kolekcionāri (kaktusu, orhideju, istabas augu, mazdārziņu u.c.)).

2. Ievads botānikā jeb kas ir augi un ko viņiem vajag.

Praktiski padomi, kā, kur un cik dziļi stādīt, kā laistīt, sējas kalendārs, kaitēkļi un to atpazīšana, un apkarošana. utt.

3. Kur audzēt? Sākot ar balkona kastēm beidzot ar sēklu bumbām.

Visdažādākie padomi kā ieviest dārziņu pat tur, kur nevarētu iedomāties, ka tas ir iespējams. Partizānu dārzniecība.

4. Mazdārziņi. 1.daļa. Mazdārziņu vēsture. Mazdārziņi kā pārliecība un kultūras fenomens.

5. Mazdārziņi. 2. daļa. Kā tikt pie mazdārziņa Rīgā. Praktiski padomi kā sākt un ko darīt.

Dalības maksa ir 5LVL par reizi.

Kursu laiki: 9., 16., 23., 30.aprīlis un 7.maijs plkst. 19.00, Vīnu veikala zālē.

Lūdzam pieteikties: kalnciemaiela@gmail.com.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu