Dzīvnieku festivāls-izstāde dzīvniekmīļiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Skonto hallē šodien un rīt pirmo reizi notiks starptautisks dzīvnieku festivāls-izstāde «Dzīvā planēta», kas būs nebijis notikums Latvijas dzīvnieku mīļotāju aprindās, informēja SIA «Halle LV» valdes priekšsēdētāja Ilona Upeniece.

Skonto hallē apmeklētājus priecēs divas starptautiskas izstādes ar vairāk nekā 500 kaķiem un 1000 suņiem, kas cīnīsies par «Rīgas mēra kausa 2013» iegūšanu.

Tāpat izstādē būs atrodami bērnu īpaši iemīļotie poniji, degunlācītis, Āfrikas pundureži, susuri un lamas. Izstādē būs pārstāvēti arī putni, tādēļ skatītāji varēs priecāties par pāvbaložiem, jakobīniem, lūšbaložiem, sprogspalvas baložiem, zīda vistām, sudraba fazāniem, pingvīnpīlēm, eksotiskiem papagaiļiem un daudziem citiem putniem.

Savukārt mazo grauzēju kolekcijā būs pārstāvēti kāmīši, žurciņas un smilšu peles, jūras cūciņas, Amerikas feretri, Vīnes zilais trusis, truši un pundurtruši, kā arī eksotiski kukaiņi. Pirmo reizi izstādē būs izvietoti jūras un saldūdens akvāriji, bet «Lauku sētā» izstādes apmeklētāji varēs tikties ar kazām, aitām, mini cūciņām un mazo bullīti.

Pasākuma rīkotāji būs parūpējušies, lai sarīkojums būtu interesants cilvēkiem ar dažādiem uzskatiem un gaumi. Būs daudz konkursu, ganu suņu šovs, suņu modes skate, dejas ar suņiem un suņu čempionu noskaidrošana, varēs aplūkot suņkopības vēstures izstādes materiālus un vērot netradicionālās suņu apmācības paraugdemonstrējumus.

Kaķu mīļotāji tiks aicināti turēt īkšķus par saviem favorītiem konkursā kaķiem «Best of best», vērot Burmas un Bengālijas kaķu paraugdemonstrējumu ringus un iepazīties tuvāk ar visretāko kaķu šķirņu pārstāvjiem, klāstīja Upeniece.

Līdztekus dzīvnieku aplūkošanai profesionālu speciālistu semināros varēs iegūt vērtīgus padomus par dzīvnieku kopšanu un uzturēšanu, bet improvizētā kinozālē būs iespēja noskatīties dažādus joku sižetus par dzīvniekiem.

Pasākuma laikā bērnus priecēs cirka mākslinieku šovi un bezmaksas brīnumkaruselis.

Festivāls-izstāde «Dzīvā planēta» apmeklētājiem Skonto hallē būs atvērts no plkst.10 līdz 17.

Pasākumu organizē Skonto halles komanda, Latvijas kaķu mīļotāju asociācija «Mooncat» un Latvijas Kinoloģisko biedrību asociācija, tajā piedalīsies viesi no Polijas, Krievijas, Somijas, Beļģijas, Vācijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu