Bībeles augu izstāde LU Botāniskajā dārzā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ņemot vērā apmeklētāju interesi un ierosinājumus, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs pagarina Bībeles augu izstādi līdz 17.janvārim. Bībelē minētos augus var iepazīt katru dienu no plkst.9.00 līdz 16.00 Rīgā, Kandavas ielā 2. Izstādē ir redzama apmēram trešā daļa no Jaunajā un Vecajā Derībā aprakstītajiem augiem - gan tie, kuriem ir simboliska nozīme, gan tie, kuri izmantoti pārtikā, celtniecībā, medicīnā, kosmētikā un rituālos.

Bībeli var lasīt, lai saņemtu atbildes un mierinājumu, tā ir arī vērtīgs informācijas avots par cilvēku dzīvi un ieražām ikdienā, gan arī par dabu. Var dzert vīnu un iedomāties, ka tā dzimtene bija vieta, kur piestāja Noasa šķirsts vai, garšojot granātābolu, tāpat kā ķēniņš Zālamans priecāties par šī augļa formu. Vairāki augi līdz pat mūsu dienām ir saglabājuši savu simbolisko nozīmi, piemēram, ciprese, laurs, olīvkoks, kā arī citi. Daudzi no Vecajā un Jaunajā derībā minētajiem augiem mums ir labi pazīstami arī šodien: mēs tos audzējam savos dārzos un tīrumos, izmantojam medicīnā, pārtikā un citām vajadzībām, daļu augu mēs importējam un ikdienā lietojam kā garšvielas. Daļa šo augu Latvijā ir apskatāmi tikai Botāniskā dārza augu mājās, piemēram, svētajos rakstos bieži minētā mirre, Jāņmaizītes koks, vīģeskoks, dateļpalma, granātkoks.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No oktobra līdz aprīlim apmeklētājiem atvērts no plkst.9:00 līdz 16:00. Ieejas maksa: skolēniem Ls 0,50, pensionāriem un studentiem - Ls 1,00, pieaugušajiem - Ls 1,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem, bērniem bāreņiem, daudzbērnu ģimenēm un politiski represētajām personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu