Ko atcerēties, dodoties piknikā brīvā dabā? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Visit St. Pete/Clearwater

Kas jāievēro, gatavojot un baudot maltīti svaigā gaisā?

  1. Pērc pārtiku tikai drošās tirdzniecības vietās, vienmēr pārliecinies par atbilstošu derīguma termiņu un novērtē produktu vizuāli.

  2. Neizmanto pārtikas produktu, ja ir kaut mazākās aizdomas, ka tas nav svaigs, ir bojāts vai stāvējis siltumā nezināmu laiku. Nemini, vai tas ir ēdams: ja neesi 100% drošs – izmet.

  3. Apsver aukstumsomas iegādi.

  4. Kārtojot somu, izvairies likt kopā jēlu gaļu un marinējumus ar gatavu pārtiku, vai arī tos liec pašā apakšā, lai sula netecētu uz pārējiem ēdieniem.

  5. Gatavojot maltīti brīvā dabā, atceries par tīrību. Jāmazgā ne tikai rokas, bet arī darba virsmas un instrumenti. Ja nav pieejams ūdens un ziepes, izmanto roku dezinficēšanas līdzekli vai salvetes, kas nopērkamas aptiekās, saimniecības preču veikalos un citur.

  6. Īpašu uzmanību pievērs jēlās gaļas pagatavošanai – tā nedrīkst saskarties ar gatavajiem ēdieniem, jo jēlu produktu sula vai pats produkts var saturēt īpaši bīstamus mikroorganismus. Tāpēc jēlas gaļas sagriešanai izmanto atsevišķus virtuves piederumus un dēlīti.

    Grilē un cep rūpīgi – lai pilnībā iznīcinātu bīstamās baktērijas, gaļas temperatūrai jāsasniedz vismaz +72 °C.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu