Jauns veselības festivāls: «Saules festivāls»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

«Saules festivāla» organizatori sola šīs vasaras neparastāko notikumu no 1. līdz 3. augustam izbaudīt Zemgales plašumos, viesu namā «Blaizas».

«Atpūties citādi!» – ar šādu saukli tiek pieteikts jauns un nebijis festivāls, kas solās atšķirties no citiem ar plašu programmu, kas neaprobežosies tikai ar mūziķu un mākslinieku uzstāšanos. Festivāla programma veidota tā, lai tā dalībnieki varētu aktīvi piedalīties svētku veidošanā un baudīšanā, padarot to par kopīgu pozitīvu piedzīvojumu, kuru atcerēties vēl ilgi. Ar dažādu veselīga dzīvesveida, pirts noslēpumu, latvisko tradīciju, meditācijas, jogas un ajūrvēdas zinātāju palīdzību ikviens festivāla apmeklētājs varēs uzkrāt enerģiju un atjaunoties.

Festivāla atklāšana notiks ar latviešu ugunsrituālu šamaņu un latviskās dzīvesziņas pazinēju Ainas un Gvido Tobiju vadībā.

Tāpat festivāla laikā būs iespējams iegūt zināšanas par pirtīm un pēršanos. Interesenti varēs arī piedalīties īpašu Zaķīšu pirtiņu būvēšanā, kas dos praktiskas iemaņas «uzbūvēt» pirtiņu no brīvā dabā pieejamiem materiāliem. Šādas prasmes var noderēt, piemēram, dodoties pārgājienā ar vakara pēršanos paša uzslietā pirtiņā. Būs iespēja arī noklausīties «Saules pirts» pirtnieka Viestura Luka–Indāna lekciju par pēršanos un mācīties siet labākās pirts slotiņas. Protams, neiztiks arī bez pašas pēršanās.

Padomāts arī par plašu kultūras programmu – gaidāmi dāžādu mūziķu priekšnesumi: Alise Joste, Mikus Straume, Inga Karpiča kā arī Rolands Ūdris un Ilona Balode u.c. Bet otrās dienas vakarā gaidāma jautra vakara ballīte ar latviešu dančiem un rotaļām, kad par jautru garastāvokli rūpēsies danču mūzikas grupa «Trejdeviņi».

Zināšanas par veselīgu dzīvesveidu un prieku,un atpūtu ķermenim varēs gūt pie vēdiskās kultūras centra «ATMA» pasniedzējiem: joga, meditācija un pranajama (elpošanas vingrinājumi), un joga nidra – jeb tā saucamā dziļā relaksācija. Šajās nodarbībās iegūtās zināšanas noderēs arī pēc festivāla uzturot možu garu un relaksētu ķermeni.

Dažādas aktivitātes sola arī piedzīvojumu organizācija «Lūzumpunkts» – gan sniedzot noderīgu lekciju «Neatstāj pēdas dabā», gan organizējot līdzsvara darbnīcu.

Saulainākos festivāla mirkļus tvers fotogrāfs Mārtiņš Plūme, kura fotogrāfijas sildīs baltos ziemas vakaros un dienās, kad pietrūks Saules. Festivāla apmeklētājus sagaida arī neparastas fotosesijas jautrā gaisotnē, bet kādas - tas lai paliek noslēpums.

Festivāla laikā tiks nodrošināta arī ēdināšana – tā būs veģetārā virtuve latviskā gaumē, ko piedāvās Ilze Tigule. Turklāt, ja būs vēlēšanās festivāla dalībnieki varēs piedalīties pavāres organizētajā «Garšas skolā», kurā viņa dalīsies ar saviem amata noslēpumiem praksē.

Tas nebūt nav viss – paredzēts gan masāžas stūrītis, gan hipiju rotu, hennas, aromātisko sveču, mozaīku un koka skulptūriņu radošās darbnīcas, sarunas un dziesmas pie ugunskura, sauļošanās, peldēšanās un daudzas citas atrakcijas.

Bet festivāla noslēgumā arī kas dvēselei – vēdiskais uguns rituāls Aleksandra Bespalova vadībā.

Interesentiem jāņem vērā, ka šie būs svētki ar veģetāro virtuvi un bez apreibinošām vielām. Pašiem jāparūpējas par telti un guļammaisu. Sievietēm ar mazuļiem būs iespēja gulēt viesu namā.

Vairāk informācijas: www.saulesfestivals.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu