Latvieši šajā gadā vēlas vairāk saticības ģimenē un mīlestību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Katrs trešais Latvijas iedzīvotājs, sākot šo gadu, ilgojas atrast mīlestību un ir apņēmies tiekties pēc saticības ģimenē un labām attiecībām ar draugiem, aptuveni tikpat daudzi jeb 31% noskaņoti uzlabot savu finansiālo stāvokli – tā liecina veiktā aptauja par iedzīvotāju vēlējumiem sev un saviem tuvajiem 2015. gadā.

Ģimenes vērtības un kopā būšanas prieks ar tuvajiem cilvēkiem ir svarīgs gan Latvijā, gan ārzemēs dzīvojošiem tautiešiem. Saticību ģimenē un vairāk kopīgi pavadīta laika vēlas 15% aptaujāto no Latvijas.

Savukārt 20% tautiešu, kas pašlaik dzīvo ārzemēs, šogad vēlētos atgriezties uz dzīvi Latvijā, lai būtu tuvāk saviem mīļajiem.

Zīmīgi, ka arī mīlestība ir viena no šā gada prioritātēm

gan ārzemēs, gan Latvijā dzīvojošiem tautiešiem – attiecīgi 14% un 16%.

Katrs desmitais aptaujas dalībnieks, kas pašlaik dzīvo ārzemēs, norādīja, ka šogad vēlētos biežāk sazvanīties vai sarakstīties ar tiem, kas Latvijā.

Starp citiem mērķiem jaunajam gadam ir arī vēlme iegūt izglītību vai kā citādi papildināt savas zināšanas – to 2015. gadā apņēmušies vairāk ārzemēs esošie nekā Latvijā dzīvojošie tautieši. Savukārt uzlabot fizisko formu vairāk vēlas latvieši Latvijā, bet ārzemēs dzīvojošie – atbrīvoties no kaitīgiem ieradumiem.

* Amigo un Draugiem.lv kopīgi veiktajā aptaujā piedalījās 888 cilvēki – gan Latvijā, gan ārvalstīs dzīvojoši – vecumā no 15 līdz 75 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu