Sievietes vērtē: kādi latviešu vīrieši ir seksā... (127)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Ko tad mēs īsti domājam par mūsu latviešu vīriešu spējām mīlas frontē? Tā atklāti, starp mums dāmām runājot. Septiņas reālas latviešu sievietes dalās savos iespaidos, atbildot uz šiem jautājumiem...

1. Cik bezatbildīgi/atbildīgi ir mūsu vīrieši seksā (domā par kontracepciju vai ne)?

2. Vai mūsējie ir tikpat kaislīgi kā dienvidzemju stiprā dzimuma pārstāvji?

3. Cik lielas pūles un cik laika latviešu vīrieši velta priekšspēlei?

4. Vai latviešu vīrieši seksā ir pasīvi vai aktīvi?

5. Kādas ir latviešu vīriešu mīļākās pozas?

6. Vai, sākot sarunu par seksu vai citādi izrādot, ka vēlas ar to nodarboties, mūsu vīrieši kautrējas vai tomēr ir pašpārliecināti mačo?

Tātad, latviešu vīrieši seksā ir...

„...kompleksaini, izmanto iespēju būt pasīvi” - Ilze (24), augstākā izglītība, neprecējusies

1. Pēc manas pieredzes spriežot, šo jautājumu vīrieši uztver nopietni. Ir pat bijušas reizes, kad pati aizmirstu iedzert kontracepcijas tableti, bet vīrietis precīzi zina laiku un atgādina. Arī man pazīstamām sievietēm, ja dzimst bērniņš, tad viņš ir vairāk vai mazāk plānots, nevis rezultāts nejaušai kontracepcijas nelietošanai.

2. Nu mūsu sievietes jau arī nav nekādas Penelopes Krusas, tā ka secinu, ka viss ir sabalansēts. Tas, ka mūsu sievietes vienmēr grib vairāk, nekā saņem, - tas ir pierasts. Domāju, ka mūsdienu latviete nenovērtē mūsdienu latviešu vīrieti, tāpēc viņi ir īgnāki un klusāki, kompleksaināki, līdz ar to arī rodas sajūta, ka latvietis kā vīrietis ir auksts un nejūtīgs. Protams, mentalitāte dara savu, bet tādam kategoriskam apgalvojumam nepiekrītu!

3. Oi, te nu laikam procentuāli kā nu kurš. Man jau liekas, te daļa atbildības jāuzņemas arī sievietei! Vissvarīgākais jau laikam tomēr viņiem ir, lai sievietei labi, šeit domāju orgasmu. Ja sieviete sev pielaidusi vīrieti, kas kā zaķītis uzlec un kā zaķītis nolec, tad pardon - nelaid tādus tik tālu, viņš ir laimīgs arī tualetē!

4. Pieņemu, ja vīrietis redz, ka sieviete var būt aktīva, tad viņš, protams, izmanto iespēju būt pasīvs. Uzskatu, ka vīrietis pielāgojas un izmanto sev konkrētā gadījumā labāko un ērtāko variantu.

5. Grūti teikt, bet raksturīgākās laikam tomēr ir tā pati „misionārs”, „69”, „sunīšu”.

6. Manuprāt, viņi nav ne kautrīgi, ne mačo. Viņi vienkārši runā - gan jokojoties, gan tīri intīmās gaisotnēs, sagatavojot augsni. Jautājums jau atkal - cik atvērta sieviete ir šādām sarunām, cik daudz atļaujas pateikt, pajautāt. Vīrietis noteikti no šāda sarunu temata neatteiksies, bet, lai tas ieņemtu galveno lomu sarunā... hmm, ja tā gadās, tad ātri jāņem kājas pār pleciem! Sarunas par seksu ar vīrieti var izvērsties ļoti interesantas, tikai ir vīrieši, kas nejūt rupjības robežu, un tas jau ir skumji.

„...slinki, gaida baudu tikai no sievietes” - Skaidrīte (52), augstākā izglītība, šķīrusies

1. Domāju, ka pārsvarā mūsu vīrieši ir bezatbildīgi kontracepcijas jomā, tāpat kā visās citās, kas saistās ar sievieti, jo sievietes vairumā to pašas pieļauj (es domāju vīriešus, kas dzimuši līdz 70. gadiem, jo jaunākus es tik tuvu neesmu iepazinusi). Domāju, ka te viss atkarīgs no sievietes, ja viņa pieļauj to, baidīdamās vīrieti zaudēt. Jāsaka, ka esmu netipisks gadījums, mani vīrieši par kontracepciju vienmēr ir rūpējušies paši. Nekad neesmu izmantojusi neko vairāk par kalendāra metodi un prezervatīvu, ko viņi paši tad arī gādājuši. Nekādas spirāles vai hormonus, nekā, kas kaitētu manai veselībai. Ja vīrietis nepiekrīt šai manai mazajai kaprīzei, tad nekāda seksa. Un, ja viņiem to skaidri un mīļi pasaka, tad viņi arī saprot un pieņem.

2. Sekss ar dienvidnieku man nav bijis, lai gan biju pazīstama ar gruzīniem. Viņi iedegas, sola zelta kalnus vistiešākajā nozīmē, tādā ziņā mūsējie ir stipri kūtrāki. Tomēr esmu dzirdējusi, ka tas ir tikai līdz pirmajai reizei, jo viņi baltās sievietes neuztver par pilnu, tikai kā viegli iegūstamu, un sieviete, kas atļaujas seksu pirms kāzām, viņiem skaitās ielene.

3./4. Kā kurš, sākuma periodā normāls latvietis tam velta diezgan daudz laika un pūļu; kad pierod, tad gaida gandrīz tikai no sievietes. Pārsvarā viņi ir slinki.

5. Par pozām grūti teikt, bet domāju, ka sieviete augšā, jo, kā jau teicu, viņi ir slinki. Daudz atkarīgs arī no vēdera lieluma, tiešām :).

6. Man personīgi mačo nav gadījušies.

„...mačo, jo pārliecināti, ka viņu lielākā vērtība ir bikses” - Lilita (36), augstākā izglītība, šķīrusies

1. Vīrieši domā par kontracepciju

2. Neesmu kontaktējusies ar dienvidu vīriešiem, nevaru salīdzināt.

3. Kā nu kurš, to jau nosaka sieviete. Sākumā mazāk velta laika, jo nav vēl iepazinuši sievieti, tad jau ilgāk.

4. Lielākoties vīriešiem patīk, ja sievietes viņu vietā ko izdara, patīk, ka sieviete pieņem viņu vietā lēmumus, kamēr tas viņus neskar tieši.

5. Dažādas, nevar viennozīmīgi pateikt. Bet laikam jau vairāk poza, kad sieviete ir virspusē, lai viņš var izbaudīt procesu pasīvi.

6. Latvijas apstākļos - mačo, jo viņi ir pārliecināti, ka viņu lielākā vērtība ir bikses kājās.

„...mazāk centīgi uz priekšspēli” - Maija (31), nodarbojas ar komercdarbību, atraitne

1. Viņi sākuši biežāk jautāt – „kā izsargājies?”, tātad domā par sekām.

2. To gan nevaru pateikt... nav nekādas pieredzes šajā jautājumā.

3. Tas ir tikai no paša vīrieša atkarīgs, kaut gan latviešu vīrieši ir mazāk centīgi.

4. Aktīvi gan, vismaz man tā liekas.

5. Ir liela dažādība pozu izvēlē, nevaru pateikt, kura būtu mīļākā.

6. Noteikti kautrīgi. Arī šajā virzienā sāk darboties bez īpašas skaidrošanas un vārdiem.

„...pašpārliecināti, par kontracepciju nedomā” - Jana (21), studē, neprecējusies

1. Par kontracepciju ir dzirdējuši, daži izmanto bez iebildumiem, bet lielākā daļa tomēr paļaujas uz savu "profesionālismu" (kas gan ir pilnīgas muļķības, jo, kā gudrās grāmatās raksta, pietiek pat ar nelielu daudzumu tā kurkuļainā šķidruma, kas parasti izdalās pirms ejakulācijas).

2. Nevaru salīdzināt, ārzemniekiem rokās nedodos.

3. Tiem, kam rūp arī sievietes labsajūta, priekšspēlei velta vairāk laika... vismaz man tā liekas.

4. Man ir nācies sastapt pārsvarā aktīvus.

5. Dažādas pozas.

6. Vairāk ir bijusi darīšana ar pašpārliecinātiem vīriešiem... domāju, ka vīrietim tādam arī jābūt... saprāta robežās.

„...seksā atklājas, ka viņi ir kompleksu pilni” - Līga (47), vidējā speciālā izglītība

1. Kā nu kurš. Gadījuma rakstura vīrietim atbildība pie kājas, par to jādomā pašām.

2. Latviešu vīrietis ir kompleksu pilns, ko ārēji neizrāda, bet, kad nonāk līdz seksam, var pamanīt.

3. Priekšspēli nevajag tikai tam vīrietim, kas grib tikai kaili nodrāzties.

4. Latviešu vīrieši ir kaislīgi, bet viņiem labāk patīk, ka sieviete darbojas.

5. Visas pozas.

6. Nav man liela pieredze vīriešos, bet vienu varu teikt - ja nesapas seksā, tad ar to vīrieti nav jēgas dzīvot kopā, mēs jau varam darboties ap viņiem, bet vīrietim ir jāprot un jāvar mums dot baudu.

„...kautrīgie ir daudz jutekliskāki un kaislīgāki” - Kristīne (34), augstākā izglītība, neprecējusies

1. Manuprāt, tas ir atkarīgs no katra vīrieša un tā, kā sieviete pozicionē šo jautājumu. Kādas ir šo cilvēku savstarpējās attiecības. Tā kā es pati visai uzmanīgi izturos pret šīm lietām, gan no grūtniecības, gan no seksuāli transmisīvo slimību viedokļa, tad man nekad nav nācies sastapties ar kāda veida iebildumiem. Var jau būt, ka es uz to pietiekami skaidri norādu un tas nav apspriežams. Mēs atrunājam, ka mīlējoties izmatosim prezervatīvu, un tā vienmēr ir noticis. Iebildumi, ka tas mazina baudu vai ir svešķermenis, mani nepārliecina. Drošība pirmajā vietā! Vienmēr saprotoši un atbalstoši pret to izturējušies vīrieši, ar ko esmu satikusies (un attiecību sākumposmā jau nu pilnīgi noteikti). Attiecībām turpinoties, manis satiktie vīrieši ir un paliek atbildīgi, domājoši par kontracepciju un izsargāšanos.

2. Man nav gadījusies dēka ar dienvidu vīriešiem. Bez tam es nesūdzos par latviešu vīriešiem. Mani satiktie vīrieši ir gana kaislīgi. Iespējams, tas atkal saistīts ar vīrieša un sievietes attiecībām, vai to ietekmē sieviete... Tā kā es pati esmu visai kaislīga, tad šķiet, ka arī vīrieši atbrīvojas un pilnībā atdodas ķermeniskai burvībai. Ja abiem cilvēkiem patīk tas, ko viņi dara, un viņi no tā nekautrējas un atklāti bauda to... Es vienkārši vairs nemīlējos ar vīrieti, kurš ir izrādījies ātra, vienveidīga un pašpārliecināta seksa paudējs... kuram ir svarīga sava bauda. Mīlēšanās ir abpusēji radošs piedzīvojums, kurā prieks rada prieku, svinēšana rada svinības.

3. Lielākoties manis satiktie vīrieši ir uzmanīgi, viņi apbrīno sievietes skaistumu un ar bijību un pārliecību izturas pret sievieti, pret visām ķermeniskām baudām. Tas lielā mērā atkarīgs no sievietes, ja viņa ļaujas, ka viņai pēc pāris minūšu skūpstīšanās, formāliem glāstiem un straujām kustībām vēdera lejas apvidū ir jāpiekrīt uz "neveiklām kustībām", arī tad, ja viņa nejūtas gatava atsaukties un tīri fizioloģiskas izmaiņas vēl nav notikušas, tad viņa to arī turpmāk sagaidīs. Man tādas lietas nepatīk, neapmierina un es neturpinu šādu pieredzi. Mīlēšanās burvība ir procesā, kad priekšspēle nemanāmi kļūst pat mīlēšanos un mīlēšanās nav tikai frikcijas ar nepārprotamu rezultēšanos orgasmā. Mīlēšanās nav ceļš uz orgasmu. Mīlēšanās ir prieks un bauda no tuvības, saskarsmes un savstarpējas enerģiju saplūsmes, tas ir dzīves svinēšanas brīnums, kas nekad nav sasteigts. Jā, tur notiek izvirdumi, bet tas ir procesa neatņemama sastāvdaļa, kas nenozīmē beigas.

4. Mīlēšanās ir kopēja sadarbība, kopēja baudīšana, kopēja kustība. Vīrietis nav apkalpojošais personāls, kas pēc tam iegūst savu bonusu (stereotipiski tiek postulēts, ka uzmanīgs vīrietis no sākuma pārliecināsies, ka viņa sievietei ir labi, respektīvi - vīrietis var "beigt" tikai pēc tam, kad viņa sieviete ir sasniegusi kulmināciju).

5. Vīrieši, ar kuriem es baudu mīlas priekus, vienmēr par mīļākajām pozām izvēlas tās, kuras man patīk. Tā ir daudzveidība. Tā nav viena poza, kurā sāk un beidz.

6. Ir arī pašpārliecināti vīrieši, tā sauktie brunču mednieki jeb sevi dēvējoši par mačo, kuri lielākoties no sākuma izlielās, cik lieliski viņi ir gultā, kā viņi domājot par sievieti un kā visas ir bijušas "starā" pēc tam, bet viņš noteikti nevarot veidot noturīgas un ilgstošas attiecības. Teikšu, ka šie pašdēvētie mačo ir krietni sliktāki mīlētāji un tur nav cieņas pret sievieti un mīlēšanos kā augstāko atdošanās aktu. Tur tiek demonstrēta tehnika, kas ir tikai ķermenisks kairinājums. Tā ir onanēšana sievietes makstī. Fui viņiem! Tādēļ jau viņi arī nevar izveidot noturīgas attiecības – kurai sievietei tad gribas, lai viņu izmanto par lelli – noturīgas attiecības ir cieņa un rēķināšanās ar otru, prieks par otru, par kopā esību. Sākotnēji it kā kautrīgie ir daudz jutekliskāki un kaislīgāki mīļākie.

Komentāri (127)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu