Kas var notikt, krāsojot matus mājās? (49)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā vieta, kur iegūt īpaši profesionālas skaistumkopšanas procedūras,  vēlamies («Hairriga» salona speciālisti)pasargāt savus mīļos klientus no biežākajām matu krāsošanas kļūdām, jo bieži esam kā pēdējā vieta, kur jāglābj neveiksmīgie rezultāti, kas radušies no matu krāsošanas mājās.

Ir piecas lietas, ko tiešām nevajadzētu mēģināt izdarīt bez profesionāļu palīdzības.

1. No tumšmates mēģināt kļūt par blondīni. Īpaši, ja to dara ar balinātāja palīdzību. Jo to nevar izdarīt ar balinātāju. Ja vēlas to darīt ar balinātāju, tad var palikt bez matiem (pilnīgi nopietni) vai matu vietā iegūt «gumiju». Pirms kāda laika uz salonu atnāca meitene, kas savus garos, biezos, melnos matus bija centusies mājās izbalināt un kļūt par platīna krāsas blondīni. Viņa bija iegādājusies spēcīgu balinātāja pulveri un klājusi uz matiem visā garumā. Protams, pēc 45 minūtēm mati nebija blondi, pat ne tuvu tam, bet bija ļoti sabojāti, sausi un atbaidoši tumši rudi ar dzeltenām saknēm. Tad radās doma, ka balinātājs jāliek virsū vēl, bet tagad, lai vēl labāks efekts, - uzlikšu pa virsu dvieli, lai pasildās. Pēc 15 minūtēm sieviete dzird sprakšķošu skaņu zem dvieļa. Viņa skrien uz vannas istabu un rauj nost maisiņu no galvas, bet

visi viņas garie mati paliek maisiņā ar dvieli.

Uz galvas ir īsāks par īsu koši dzeltens ezītis... Laimīgi, ka netika pamatīgi apdedzināta galvas āda, jo tad mati varētu vietām arī neataugt vai ataugt stipri retāki.

Kā par blondīni kļūst HairRiga salonā? Lai noņemtu tumšo matu krāsu, ir jāsāk ar īpašu matu krāsas noņemšanas procedūru, ko paveic unikālais produkts Color Out no Spānijas kompānijas Narvel. Šis līdzeklis nav matu balinātājs un nesatur nekādas balinošas vielas. Tas nebojā matu struktūru, tas tikai noņem ķīmiskās matu krāsas pigmentu. Piemēram, ja savi mati ir riekstu brūni, bet nokrāsoti violeti, melni vai kādā citā tonī, tad šī procedūra šo krāsu noņems un mati atkal būs tonī, kāds bija pirms krāsošanas. Mati šajā etapā netiks bojāti un nekļūs blondi.
Tālāk, kad ir atgūta dabiskā matu krās un kliente vēlas kļūt par blondīni, tad matus krāsojam ar visjaunākās paaudzes matu krāsām no Matrix, kas bez balinātāja spēj padarīt matu toni par četriem toņiem gaišāku. Vai arī, maksimālam blondīnes efektam, izmantojam Holivudas šķipsnu balināšanu, kad mati izskatās kā saulē izbalējuši, nevis «strīpaini».

2. Pašai no blondīnes kļūt par rudmati, jo visbiežāk tas beidzas ar rozā matiem. Tas notiek tāpēc, ka nav veikta mata prepigmentācija - matā ievadīts pigments pirms krāsošanas. šāda procedūra mājās nav paveicama. Ja arī varbūt pirmajā reizē mati izskatās rudi, tad pēc trešās mazgāšanas tie būs rozā vai nespodri oranži. Tieši tas pats jāņem vērā, ja vēlas kļūt par bruneti no blondīnes, jo brūnais pigments no blondajiem matiem bez prepigmentācijas ļoti ātri izmazgājas un efekts ir nespodri, nevienādas, nenosakāmas krāsas mati.

3. Pašai mājās veidot šķipsnas, akcentus u.tml. Uz salonu bija atnākusi kliente, kas bija vēlējusies uz saviem garajiem, platīnblondajiem matiem izveidot pāris koši melnas šķipsnas akcentam. Lai to paveiktu, viņa bija maisiņam izveidojusi atveres un matus izvilkusi caur tām, tad uzklājusi zili melno matu krāsu. Protams, krāsa sāka tecēt un caur atverēm nokļuva arī uz pārējiem matiem, tāpat mazgājot melnās šķipsnas sajaucās ar visiem matiem. Rezultāts bija graujošs -

visa galva bija melnos apļos, plankumos, pāris melnas šķipsnas un blondie mati apkārt melnajām šķipsnām bija nenosakāmā pelēkzilā krāsā.

Te pat nav skaidrs, kā visu labot, jo visus matus nokrāsot melnus arī negribas, bet melnos plankumus un šķipsnas uz burvju mājienu padarīt platīnblondas vairs nav iespējams.
Pat izmantojot folijas šķipsnu metodi mājās, visbiežāk sanāk līdzīgi rezultāti, jo nepareiza (smagākā virtuves folija) no šķipsnas noslīd, bieži ieplīst, un vietā, kur sākas šķipsna, viss apkārt ir izplūdis krāsā. Tāpat piekrāsojot pēc mēneša vairs nesanāk dabūt to pašu šķipsnu un rezultāts ir raiba galva, neprofesionāls krāsojums, kur katrs var pateikt, ka tas ir paveikts mājās.

4. Krāsot matus ar hennu un tad klāt pa virsu ķīmisko matu krāsu, balinātāju. Tas gandrīz vienmēr beidzas ar zaļas krāsas matiem, ja bijusi brūnā, melnā henna, vai ar raibi rudiem, ja bijusi sarkanīgās krāsas henna. Lielākā kļūda, ko var pieļaut, - ka neinformē savu frizieri, ka mati ir krāsoti ar hennu, jo šobrīd nav tādas ķīmiskās matu krāsas, kas «draudzētos» ar hennas pigmentu.

5. Krāsot mājās liela apjoma sirmos matus. Arī sirmajiem matiem ir nepieciešama pareizā prepigmentācija un īpaša krāsa, kas paredzēta tikai sirmu matu krāsošanai. Tieši tādas krāsas ir Matrix. Tikai izmantojot sirmo matu krāsošanas metodes un speciāli tam paredzētas krāsas (uzraksts «aizkrāso sirmos matus» nenozīmē, ka tā ir matu krāsa sirmajiem matiem), var sasniegt rezultātu, ka sirmie mati nebūs redzami un neatšķirsies no pārējiem. Jo nepareizi krāsoti sirmi mati var sagādāt daudzus pārsteigumus - lillā mati, rozā mati, oranži mati, raibi mati u.tml.

Ar ko atšķiras matu krāsošana HairRiga salonā no matu krāsošanas mājās?

  • Gandrīz pilnīgi visās krāsošanas reizēs mati tiek krāsoti visā garumā, jo tikai tā ir iespējams iegūt veselus, skaistus, spīdīgus un, galvenais, izaudzēt garus matus. Kāpēc tā? Būsim godīgi, pats par sevi krāsošanas process nav matiem tas draudzīgākais, jo ar ūdeņraža palīdzību tiek sarautas mata korteksa saites un izšķīdināts mata pigments, kā vietā tiek ievadīts krāsas pigments. Taču pats svarīgākais, ka HairRiga izmantotajai profesionālajai matu krāsai Matrix ir pievienotas īpašas aizsargājošas, ļoti kopjošas vielas, kas krāsoto matu pēc krāsas iedarbības «sakārto» un kondicionē. Kā visas vielas, tās, mazgājot matus, ar laiku no mata tiek izmazgātas un mats paliek neaizsargāts, ja tās nākamajā krāsošanā neatjauno. Ja klients katrreiz krāso TIKAI matu saknes ar JEBKURU no krāsām (parastajām vai profesionālajām), tad krāsotais mats ļoti drīz paliek sauss, nespodrs, plāns, sāk lūzt un šķelties. Tāpēc vissvarīgākais, ja vēlas garus, skaistus, mirdzošus matus, - tie ir jākrāso visā garumā ar profesionālajām krāsām katru reizi. Bet te ir ļoti svarīgs moments, ka matu saknes un matu garumu krāso ar pilnīgi atšķirīgām krāsām. Kamēr uz matu saknēm liek krāsu ar katra klienta matu tipam atbilstošo oksidanta procentu, matu garumā liek bezamonjaka kopjošo krāsu, kas tikai paspilgtina vai mazliet piedod toni esošajam matu tonim, un galvenais uzdevums - piepilda matu ar aizsargājošajām matu vielām, kas neļauj matam ar laiku zaudēt savu spīdumu, apjomu un izturību. Šādi pareizi krāsoti mati vienmēr būs izcili piepildīti, «dzīvi», mirdzoši, izturīgi un nepūkosies. Šis īpaši attiecās uz blondo matu īpašniecēm, jo tikai visā garumā krāsoti blondi mati būs veselīgi un tos varēs izaudzēt ļoti garus.
  • Otrs aspekts, kāpēc nevar iegūt veselīga izskata krāsotus matus mājās, ir matu krāsas neatbilstība klientu matu tipam. Jo, pērkot krāsu pārtikas veikalā, klients nezina, cik liels ir oksidanta procents un kāds oksidanta procents viņam ir vajadzīgs. Piemēram, klientam no dabas jau ir pelēki mati, kas ātri un labi krāsojas, tad kāpēc viņam izmantot veikala matu krāsu ar standarta procentu 9% (gaišajiem toņiem), ja viņam pilnīgi pietiktu ar 6%. Un to var novērtēt un piemeklēt tikai frizieris salonā.
  • Pēdējais un pats galvenais, ka, pērkot krāsu veikalā, klients nekad nevar zināt, kāds būs rezultāts. Jo kā viņš pērk krāsu? Pēc principa - o, smuks tonis, šādu es gribu! Bet vai tiek ņemts vērā, kādi ir mati un matu krāsa šobrīd, vai tādu toni vispār var iegūt ar matu krāsu, un tad ar kādu? Jo tikai salonā frizieris, zinot krāsu likumus un jaukšanas formulas, var klientam nodrošināt tādu rezultātu, kā viņš ir iedomājies.

Sliktos matu krāsošanas rezultātus un ideālo rezultātu vēro rakstam pievienotajā galerijā!

«Hairriga» salons

I/c Olimpia, 2.stāvā,
Āzenes ielā 5, LV 1048.

Salona darba laiks:
10-21 katru dienu.

Mob. telefons salonā:
25 90 82 71
Fiksētais telefons:
67 06 56 65

Epasts: salons@hairriga.com

I/c Olimpija ir bezmaksas pazemes autostāvvieta.

www.hairriga.lv

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu