Slavenības aicina boikotēt «melnās piektdienas» izpārdošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu slavenības aicina boikotēt «melno piektdienu», kas ir viena no rosīgākajām iepirkšanās dienām ASV, tādējādi protestējot pret iepriekšējās izmeklēšanas zvērināto lēmumu neizvirzīt apsūdzības melnādaino pusaudzi nošāvušajam baltādainajam policistam.

Kampaņā piedalījās vairākas slavenības, tostarp hiphopa moguls Rasels Simonss, kurš tvītos izmantoja mirkļbirkas «#NotOneDime» un «#BlackoutBlackFriday».

«Mūsu spēkos ir izmainīt nāciju. Melnajā piektdienā atbalstiet kampaņu «United Blackout«,» raksta aktrise Keta Greiema, kura pazīstama ar lomu jauniešu seriālā «The Vampire Diaries».

Kampaņu atbalstīja arī aktieris Džesijs Viljamss. «Nekādas peļņas. Korporatīvā/valsts vara saprot tikai naudas valodu, tāpēc tā ar viņiem arī runāsim,» viņš tvītoja. Ierakstam bija pievienots video, kurā redzams, kā policisti ļaunprātīgi pielieto spēku.

«Melnā piektdiena», kas notiek vienu dienu pēc Pateicības dienas svinībām, atklāj Ziemassvētku iepirkšanās sezonu. Veikali piedāvā atlaides un rīko akcijas.

Kampaņas veidotāji ierosina boikotēt atlaižu dienu, lai protestētu pret «satriecošiem» cilvēktiesību pārkāpumiem ASV.

Kā jau ziņots iepriekš, 18 gadus vecais Maikls Brauns tika nošauts 9.augustā Fērgusonā, ASV Misūri štatā. Viņu nogalināja 28 gadus vecs baltādains policists Dārens Vilsons, kurš saskaņā ar iepriekšējās izmeklēšanas zvērināto lēmumu netiks tiesāts.

Zvērināto lēmums šonedēļ izraisīja protestus un nekārtības vairākās pilsētās ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu