Apsārtums, nieze, sūrstēšana tur lejā... Kas to izraisa? (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flick.com

Lūk, seši visbiežākie cēloņi nepatīkamam kairinājumam un diskomfortam intīmajā zonā.

Sārmainas ziepes vai dušas želejas ar agresīviem mazgāšanas līdzekļiem var bojāt ādas skābes aizsargslāni un izraisīt kairinājumu. Konservanti un aromātvielas, ko satur daudzas mitrās salvetes un intīmās zonas aerosoli, var izraisīt ne tikai kairinājumu, bet pat alerģiju.

Jāuzmanās arī ar apmatojuma noņemšanas krēmiem. Bieži to sastāvi ir maigajai intīmajai ādai pārāk agresīvi.

Hlors. Ja esi aktīva peldbaseina apmeklētāja, savas intīmās zonas kopšanai pievērs īpašu uzmanību, jo hlors, kas izmantots baseinā kā dezinfekcijas līdzeklis, pamatīgi ietekmē arī dabisko ādas aizsardzības slāni.

Arī berze var izraisīt ādas kairinājumu. To var radīt raupjš tualetes papīrs ar augstu kokšķiedru saturu vai pārāk šauras bikses, stringi vai pat bikšu valkāšana bez apakšveļas.

Pēc seksa ādas kairinājums ārējā intīmajā zonā un maksts ieejas daļā nav retums. Ja šī zona ir jutīga, pirms dzimumattiecībām un arī pēc tām ieteicams izmantot aizsargkrēmu vai ziedi. Pret maksts sausumu palīdzēs slīdvielas.

Arī urīna un izkārnījumu atliekas var kairināt ādu. Ne velti jau no mazotnes esam mācītas katru reizi pēc tualetes apmeklējuma izmantot tualetes papīru.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu