Pret galvassāpēm ar tautas līdzekļiem (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Mediķi norāda, ka galvassāpes var izraisīt liela slodze un pārpūle gan darbā, gan sportā, gan emocionālā un garīgā sfērā.

Stress un ilga neizgulēšanās arī var būt par galvassāpju iemeslu. Vecākiem cilvēkiem sāpes var radīt paaugstināts asinsspiediens. Arī saaukstēšanās gadījumā galvassāpes ir viens no pirmajiem simptomiem.

Savukārt galvassāpes bez citu slimību simptomiem sauc par primārām. Pie tām pieder arī migrēna, kur lēkmes atkārtojas vidēji reizi mēnesī. Statistikas dati liecina, ka no šīs neiroloģiskās slimības dzīves laikā cieš 10 līdz 15% pasaules iedzīvotāju. Izzinot tautas medicīnas gudrības, var rast atbildes uz jautājumu, kā bez medikamentiem cīnīties ar galvassāpēm. Izrādās, ir dažādas receptes, kas var palīdzēt atbrīvoties no tām. Var pamasēt punktu, kas atrodas starp uzacīm, pamasēt ausu ļipiņas. Ar pirkstiem, viegli uzspiežot, pakāpeniski apiet apkārt acij pa dobuma kaula malu. Sāk no virsdegunes. Pret galvassāpēm līdz arī deniņu masāža vietā, kur starp deniņu kauliem veidojas iedobīte, kā arī tur, kur bedrītes zem ausu ļipiņām. Pēc austrumu medicīnas atziņām, uz rokas projicējas viss organisms. Īkšķis ir galva. Naga pusē ir pakausis, bet spilventiņš ir seja. Galvassāpes var ietekmēt, paberzējot, paknaibot īkšķi. Izcilnītis īkšķa vidū ir deguns. Ja ir iesnas, to vietu var ar zīmuļa galu pamasēt vai uz nakti piesiet krustnagliņu vai griķu sēkliņu, kas iedarbojas uz punktu.

Noder: auksta komprese uz pieres vai uz galvaskausa pamatnes, aromātisko eļļu, piemēram, mentola vai piparmētru, uzklāšana uz deniņiem vai pakauša lejasdaļā, kāpostlapas uzlikšana uz galvas, sāpju rajonā, atslābinoša vingrošana un masāža.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu