Četras 2014.gada populārākās diētas (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/urbaneWomanMag

Katru gadu «U.S. News & World Report» nosauc gada populārākās diētas. Lai noteiktu katras kategorijas uzvarētājus, tiek sasaukti kopā vairāki veselības eksperti, kuri izskata jaunāko diētu specifiku, raksta womenshealthmag.com

Elastīgā diēta

Kā tā darbojas: ja tu pārsvarā centies ēst veģetāri un tev pēkšņi ļoti sagribas, piemēram, burgeru, tu to droši to vari apēst. Šī diēta fokusējas uz piecām pamata grupām: proteīns, piena produkti, augļi un dārzeņi, veseli graudi un cukurs un garšvielas. Katru dienu ir jāseko plānam - 3, 4, 5. Tas nozīmē: 300 kalorijas brokastīs, 400 kalorijas pusdienās, 500 kalorijas vakariņās, kā arī ir pieļaujami divi našķi dienā - 150 kalorijas.

Kāpēc cilvēkiem patīk šī diēta: diētas nosaukums jau saka priekšā – tā ir elastīga. Šī diēta ir cilvēkiem, kuriem

patīk ideja, bet nepatīk pārāk strikti noteikumi,

kas jāievēro.

Foto: Flickr/UrbaneWomenMag

Atkinsa eko diēta

Kā tā darbojas: diēta ir līdzīga parastajai Atkinsa diētai, jo arī šajā diētā ir maz ogļhidrātu, taču tā tos neizslēdz pavisam. Diēta ir bāzēta uz augu lietošanu uzturā. Tā vietā, lai ēstu ar sieru un gaļu, kura ir pilna ar holesterīnu, šajā diētā no visa kaloriju daudzuma tu apēd 31% augu proteīnus, 43% - augu taukus un atlikušos 26% - labos ogļhidrātus. Pārsvarā cilvēki, kuri izmanto šo diētu, ir vegāni, taču daži joprojām ēd zivis, liesu balto gaļu un piena produktus.

Kāpēc cilvēkiem tā patīk: šī diēta būs daudz labāka sirdij nekā tradicionālā Atkinsa diēta, it īpaši tāpēc, ka diēta neļauj lietot holesterīnu. Šo diētu ievērot ir mazliet grūtāk nekā citas, jo tā ir ļoti ierobežota (nedrīkst ēst sarkano gaļu vai sliktos ogļhidrātus, piemēram baltmaizi).

Foto: flickr.com/urbaneWomanMag

Svaigēdāju diēta

Kā tā darbojas: tu vari ēst tikai ēdienu, kurš nav cepts, pārstrādāts, sildīts mikroviļņu krāsnī, audzēts ar pesticīdiem vai herbicīdiem vai ģenētiski modificēts. Šīs diētas teorija ir, ka termiskā apstrāde iznīcina lielāko daļu vitamīnu, tāpēc no svaigēšanas tu iegūsi daudz vairāk.

Cilvēki, kuri ievēro šo diētu, pārsvarā ir vegāni,

taču daži ēd jēlus dzīvnieku produktus, piemēram jēlas zivis vai sieru, kas taisīts ar īpašu metodi. Tu zaudēsi svaru, uzņemot daudz mazāk kaloriju, jo ir daudz kā tāda, ko ēst nedrīkst, un viss strikti jāsaplāno.

Kāpēc cilvēkiem tā patīk: šī diēta šobrīd ir aktuāla, kā arī diētas izmantotāji atzīst, ka jūtas svaigāki un «nolaidušies uz zemes». Vienīgi šī diēta nav īpaši ērta. Svaigēdāju restorāni ir ļoti reti. Un ēdiena sagatavošana var aizņemt diezgan daudz laika.

Foto: flickr.com/urbaneWomanMag

Sevis apmānīšanas plāns

Kā tas darbojas: šis nav tik ļoti diētas plāns, cik vispārīgs veids, kā ēst. To izgudrojusi uztura profesore Barbara Rollsa. Šī diēta ir balstīta uz pieņēmumu, ka cilvēki var ēst vienu un to pašu ēdiena daudzumu katru dienu. Barbara izteikusi hipotēzi: ja tu saliec pilnu šķīvi ar mazkaloriju ēdieniem, piemēram, dārzeņiem,

beigās tu apēdīsi mazāk kaloriju, neēdot mazāk ēdiena.

Izrādījās, ka viņai taisnība.

Kāpēc cilvēkiem tas patīk: tev nav sajūtas, ka esi izsalkusi, jo tik un tā apēd tikpat daudz ēdiena, kā ēstu, ja nepieturētos pie šā plāna. Kā arī tas neaizliedz un nelimitē nekādas konkrētas ēdienu grupas, tāpēc ir vieglāk ievērojams.

Pastāsti arī tu, kāds ir tavs jaunais diētas plāns!?

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu