Kiberdrošības eksperts: Aiz ievainojamām sistēmām bieži atrodas ļoti nopietna infrastruktūra

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir ļoti daudz ievainojamu sistēmu, aiz kurām ir nopietna infrastruktūra, un šis fakts nākotnē varētu kļūt par nopietnu kiberdraudu, intervijā sacīja virtuālās vides drošības risinājumu izstrādātāja «Kaspersky Lab» produkcijas izplatītājas Latvijā SIA «Datoru drošības tehnoloģijas» mārketinga direktors Valdis Šķesters.

Šķesters sacīja, ka kiberuzbrukumi industriālajām sistēmām nav nekas jauns, tomēr tieši šajā virzienā varētu notikt «neparedzamas un baisas lietas».

«Ir ļoti daudz ievainojamu sistēmu, aiz kurām ir nopietna infrastruktūra. Ir zināms, ka tajās aprindās, kas saistītas ar ekstrēmiem grupējumiem, ir cilvēki, kas nodarbojas ar kiberlietām, pagaidām viņi ir zaļi, vēl nav spējīgi daudz ko sastrādāt, bet, ja viņi izaugs zināšanās, pieredzē un spējās, tad iespējamie scenāriji var būt bēdīgi,» prognozēja eksperts.

«Viena lieta ir, ka kaut kādam uzņēmumam nošifrē datus, tos var atjaunot no rezerves kopijām, jā, ir dīkstāve, zaudējumi, bet mēs esam dzīvi. Gadījumos, kad runa ir par objektiem, kas ir paaugstinātas bīstamības, tas jau ir pilnīgi cits jautājums,» viņš uzsvēra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu