iPhone 5 izmantos šķidro metālu (87)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: apple.com

Jau ilgāku laiku sabiedrībā cirkulē runas par iPhone 5. Tās parādījās vēl pirms interesentu pievilšanas un iPhone 4S izlaišanas, bet tagad atkal uzņem apgriezienus, jo oktobrī tiešām dienas gaismu ieraudzīšot Apple telefons ar numuru 5, un šīs tēmas aktualitāte ar katru dienu aug.

Viena no svaigākajām runām par gaidāmo iPhone 5 ir attiecināta uz tā korpusu, kura izstrādē tikšot izmantots šķidrais metāls. Dzirdot šo apzīmējumu, pirmais prātā nāk kiborgs T1000 no Holivudas filmas Terminators 2, taču patiesībā šis metāls nav šķidrs.

Tā pirmsākumi meklējami 1992. gadā Kalifornijas Tehnoloģiju institūtā, un tas ir dažādu metālu, tostarp titāna, cirkonija, vara un niķeļa sakausējums, kam raksturīga ārkārtīgi augsta izturība, niecīgs svars un ļoti gluda virsma. Sajūtas esot tādas, it kā pieskartos kādam šķidrumam vai stikla virsmai. Tieši šā iemesla dēļ tas arī tiek dēvēts par šķidro metālu, vēsta PCworld.com.

Šķidrais metāls rūpniecībā nav svešs, tas līdz šim izmantots rotaslietu un medicīnas instrumentu izgatavošanā, lai ražotu vieglas, bet izturīgas golfa nūjas, kā arī atsevišķus Vertu mobilos telefonus.

2010. gadā Apple no Kalifornijas Tehnoloģiju institūtā izveidotā uzņēmuma Liquidmetal Technologies par 20 miljoniem iegādājās ekskluzīvas tiesības izmantot šķidro metālu savos produktos. Par to līdz šim dzirdēts maz, taču daudzi iPhone un iPhone 4S lietotāji ar to jau būs saskārušies SIM kartes izņemšanas laikā.

Ja šķidrais metāls tik tiešām tiks izmantots iPhone 5 korpusa izgatavošanā, ieguvumi būtu vairāki: telefons būtu vieglāks, tas mazāk skrāpētos, turklāt iespēja, ka telefona korpusā pēc nokrišanas zemē izlūst robs, būtu neskaitāmas reizes mazāka nekā pašlaik. Piedevām tālrunis būtu arī plānāks, turklāt patīkami atšķirtos no konkurentiem, kas pamatā izmanto dažāda veida plastmasas vāciņus.

Komentāri (87)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu