Kādu Zemi redz kosmonauts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Kustīgas un nekustīgas bildes, kurās Zeme redzama no Visuma, nav nekas jauns, taču aizvien ir interesanti pavērot, kāda ir Saules sistēmas dzīvākā planēta, ko dēvējam par mūsu mājām.

Atrodoties šeit, uz Zemes, mēs brīnāmies par varenām lietām, šausmināmies par dabas katastrofām, sūdzamies par vēja saceltiem pavasara putekļu mākoņiem. Taču lielākajai daļai planētas iedzīvotāju ir liegta iespēja paskatīties uz visiem šiem procesiem no augšas un apjaust, cik viss patiesībā ir relatīvs un kosmiskajos mērogos - niecīgs.

NASA zinātnieks Džastins Vilkinsons ir sagatavojis septiņas minūtes garu video, kura skatītājam tiek dota iespēja uz planētu noraudzīties no augšas un doties tādā kā ekskursijā apkārt zemeslodei - sākot ar sarkanīgo Namībijas tuksnesi, kas pēc astronautu domām esot viena no skaistākajām vietām uz Zemes, Kamčatkas vulkāniem, un beidzot ar Jūtas štata divkrāsaino sāls ezeru un Amazones līkločiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu