Mutē metāliska garša? Lūk, kāpēc

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Lai arī lielākoties metāliskai garšai mutē iemesli ir pavisam vienkārši, tomēr retos gadījumos šis garšas sajūtas izkropļojums var signalizēt par nopietnām veselības problēmām, ziņo izdevums «Health».

Parasti metālisku garšu mutē izraisa augšējo elpceļu iekaisums, piemēram, saaukstēšanās, kas ietekmē garšas kārpiņas. Šajā gadījumā metāliskā garša mutē pazudīs līdz ar saaukstēšanos.

Ja metāliska garša mutē parādās, kad tiek ēsti rieksti vai gliemenes, tas var norādīt uz alerģiju, un šādos gadījumos nekavējoties jāsazinās ar savu ģimenes ārstu.

Arī grūtniecība var izraisīt metālisku garšu mutē. Daudzas sievietes, kuras ir stāvoklī, jūt garšas izmaiņas.

Bieži šo nedabīgo garšu izraisa multivitamīni, kas satur smagos metālus (varu vai cinku), un daži pretsaaukstēšanās medikamenti, kā arī rentgena starojums, dažas antibiotikas, asinsspiediena kontroles, glaukomas un osteoporozes medikamenti.

Nav daudz iespēju atbrīvoties no šīs nepatīkamās garšas mutē, tomēr parasti tā ir pārejoša. Tomēr, ja tā moka jūs ilgstoši, ir vērts aprunāties ar savu ģimenes ārstu, jo retos gadījumos metālisku garšu mutē izraisa neiroloģiskas saslimšanas, piemēram, demence, aknu vai nieru saslimšana, kā arī diabēts, skaidro «Health» redaktors, profesors Rošini Rajapaksa (Roshini Rajapaksa).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu