Kad un kā notika pirmais zināmais ceļu satiksmes negadījums?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikimedia Commons

Ja tu esi kaislīgs autovadītājs, tad droši vien sev esi kādreiz uzdevis jautājumu: kad un kā notika pirmais ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīta automašīna?

Ja runājam par pirmo automobili ar tvaika dzinēju, tad pirmā avārija notika jau 1869. gadā, kad kāda īru zinātniece veica pārāk strauju pagriezienu un izkrita no automobiļa, laužot kaklu, vēsta izdevums «Meowination».

Savukārt pirmais ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīts ar benzīna dzinēju aprīkots automobilis, notika 1891. gadā Ohaio, ASV. Inženieris Džeimss Lamberts kopā ar draugu mierīgi brauca pa ceļu, kad viņa vadītais automobilis aizķērās aiz kādas koka saknes, liekot vadītājam zaudēt kontroli pār spēkratu, kas ietriecās ceļmalas stabā. Abi pasažieri nopietnus savainojumus negadījumā neguva.

Pirmais zināmais ceļu satiksmes negadījums, kurā cieta gājējs, notika 1896. gadā, kad gājēju Bridžetu Driskolu uz ceļa notrieca Artura Edsala vadītais automobilis, kurš brauca ar 6 km/h lielu ātrumu. Ieraugot sev tuvojamies automobili, Driskola no brīnumiem sastinga, kā rezultātā avārija bija neizbēgama.

Pirmais upuris automobilī gāja bojā 1898. gadā. Kāds vīrs kopā ar dēlu brauca no Braitonas uz Londonu. Īsi pirms galamērķa sasniegšanas tēvs, braucot lejā no kalna, zaudēja kontroli pār spēkratu un ietriecās sētā. Blakussēdētājs neguva nopietnus ievainojumus, turpretī automobiļa vadītājs pamatīgi savainoja kājas, kuras ķirurgam nācās amputēt. Tomēr tēvs pēc operācijas vairs nepamodās un nākamajā dienā nomira.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu