Uz Turīnas līķauta atklātas nomocītā Jēzus Kristus asinis

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tirch, CC BY-SA 2.0

PlosOne

Turīnas līķauts ir aptuveni trīs metrus garš un metru plats, asinīm notraipīts lina auduma gabals, uz kura redzams sejas nospiedums, ko daudzi uzskata par Jēzus Kristus seju.

Pētījumā minēts, ka lina drāna satur nanodaļiņas, kas nav tipiskas veselam, bet gan nomocītam organismam.

Itālijas kristalogrāfijas institūta pētnieks Elvio Karlino atklāja, ka mazās daļiņas, kas atklātas uz Turīnas līķauta, liecina par to, ka tajā bijis ievīstīts ārkārtīgi lielu ciešanu pārņemts ķermenis, savukārt Padujas universitātes profesors Džulio Fantī piebilda, ka asinis satur tādas substances kā kreatinīns un feritīns, kas veidojas tikai lielām mokām pakļauta cilvēka asinīs.

«Šādu bioloģisko nanodaļiņu klātbūtne uz līķauta esošajās asinīs liecina par to, ka tajā ievīstītais cilvēks ir cietis šaušalīgas mokas,» secināja Fantī.

Turīnas līķauts pašlaik ir izstādīts Itālijas ziemeļos, Turīnas pilsētā, Sv. Jāņa Kristītāja katedrālē. Pāvests Francisks 2015. gadā Turīnas vizītes laikā līķauta priekšā noturēja nelielu lūgšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu