Dīvainākie cilvēki vēsturē: Ļaunais krabju vīrs Greidijs Stīls

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Historic Mysteries

Greidijs Stīls Juniors (Grady Stiles Jr.) cieta no ārkārtīgi dīvainas ģenētiskas kroplības, kas viņa dzimtu vajāja vairākās paaudzēs, - viņa plaukstu un pēdu pirksti bija saauguši kopā, liekot viņa ekstremitātēm izskatīties pēc krabja spīlēm. Lai arī Greidija izskats varētu raisīt žēlumu pret viņu, tomēr viņa uzvedība diez vai, proti, Greidijs bija dzērājs un slepkava.

Kā vēsta izdevums «Human Marvels», Stīlsu ģimeni ektrodaktila jeb «krabja spīļu» sindroms mocīja veselu gadsimtu». Šis sindroms ir salīdzinoši reta ķermeņa fiziskā anomalitāte. Tās ietekmē cilvēkam nav attīstījušies vidējie kāju un roku pirksti, bet pārējie pirksti ir pa pāriem saauguši kopā, kas padara rokas un kājas līdzīgas krabja spīlēm. Sindroms tiek ģenētiski pārmantots no paaudzes paaudzē, tomēr visbiežāk ietekmē katru otro paaudzi.

Greidija Stīlsa tēvs Viljams Stīls, šķiet, bija pirmais, kurš cieta no «krabja spīļu» sindroma, kā arī pirmais, kurš ģimenē attīstīja karjeru ceļojošajā cirkā. Pēc Greidija Stīlsa dzimšanas 1937. gada 18. jūlijā, viņa tēvs nekavējoties dēlu iekārtoja darbā cirkā.

Greidija stāvoklis jau kopš bērnības bija ļoti slikts, proti, viņš pat nespēja paiet, kā rezultātā viņš attīstīja ķermeņa augšdaļas muskulatūru, kļūstot ārkārtīgi spēcīgs un bīstams.

Neskatoties uz savu stāvokli, viņš divas reizes apprecējās un radīja četrus bērnus, no kuriem divi sirga ar «krabja spīļu» sindromu. Vēlāk viņš savus bērnus izmantoja, lai uzstātos kā «krabju ģimene».

Greidijam bij arī sava drūmā puse – viņš bija plaši pazīstams ne vien kā «krabju zēns», bet arī kā ārkārtīgi agresīvs un bīstams alkoholiķis. Viņš nereti izmantoja savu milzīgo spēku, lai iekaustītu savu sievu un bērnus, un, kad viņa vecākā meita Donna 1978. gadā iemīlējās un saderinājās ar kādu jaunu vīrieti, viņš nezināmu iemeslu vadīts, paņēma ieroci un nošāva Donnas topošo līgavaini.

Tiesas process bija kā saldais ēdiens medijiem, jo Greidijs atzinās savā noziegumā, tomēr neizrādīja nekādu nožēlu par izdarīto. Turklāt tiesa viņu pat neieslodzīja cietumā, aizbildinoties ar to, ka cietuma kameras nav paredzētas un aprīkotas tā, lai varētu būt piemērotas Greidija vajadzībām. Rezultātā slepkavam tika piešķirti 15 gadi nosacīta soda.

Pēc šī gadījuma Greidijs sajutās neuzvarams. Kad viņš atsāka fiziski iespaidot savu ģimeni, viņa mīļākā frāze bija: «Es iepriekš nogalināju un tiku cauri ar to. Es to varu mierīgi izdarīt atkal.»

Apbrīnojami, bet Greidija pirmā sieva, pēc tiesas procesa, aizgāja no sava jaunā vīra un vēlreiz apprecēja Greidiju. Tiesa, šo soli viņai nekavējoties nācās nožēlot, jo Greidijs bija kļuvis vēl negantāks un vardarbīgāks.

1993. gada 29. novembrī viņa sievas mērs bija pilns, un viņa noalgoja 19 gadīgu slepkavu, kurš ar trīs šāvieniem galvā Greidiju nogalināja.

Noalgotajam slepkavam tiesa piešķīra 27 gadus cietumā, savukārt Greidija sievai – 12. Savā aizstāvības runā Greidija sieva teica: «Mans vīrs gribēja nogalināt mani un manu ģimeni. Es tam ticu līdz sirds dziļumiem. Man ir žēl, ka man bija jāveic šāds solis, tomēr mana ģimene tagad ir drošībā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu