Iespējams, atrasta Džeka Uzšķērdēja pēdējā atdusas vieta

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Kopš Londonu 1888. gadā satricināja virkne šausminošu slepkavību, ļaudis ir izteikuši neskaitāmus minējumus, kas ir mistiskā slepkavas Džeka Uzšķērdēja patiesā identitāte. Pētnieks, kurš leģendārās slepkavības pētījis vairāk nekā 20 gadus, iespējams, beidzot atklājis patiesību uz šo jautājumu, atklājot slepkavas pēdējo atdusas vietu.

Kā izdevumam «Mirror» atklāj pats pētnieks un grāmatas autors Deivids Buloks (David Bullock), Džeks Uzšķērdējs patiesībā ir medicīnas students Tomass Hains Katbušs (Thomas Hayne Cutbus), kura kapu pētnieks uzgājis Nanhedas jeb Visu svēto kapsētā Londonā, Levišemas reģionā.

Uzšķērdēja kapavietas lokācija ir minēta psihiatriskās slimnīcas dokumentos, kurā slepkava tika ievietots 1891. gadā, un kur arī nomira.

«Jau kopš pirmās reizes, kad es nonācu uz pēdām Katbušam, es centos atklāt informāciju par viņa dzīves sākumu un beigām. Klīda valodas, ka viņš nomira Brodmūrā, tomēr, izpētot psihiatriskās klīnikas dokumentus, atklājās, ka viņš tur nav apglabāts,» komentēja Buloks.

Džeka Uzšķērdēja rokraksts
Džeka Uzšķērdēja rokraksts Foto: AFP/Scanpix

Lai arī vēl nevar pavisam droši teikt, ka Katbušs ir Džeks Uzšķērdējs, tomēr visas viņa dzīves detaļas sakrīt ar to, kas ir zināms par slepkavu.

Slepkavību norises laikā Katbušs strādāja Vaitčapelā, un viņam bija vajadzīgās prasmes, lai paveiktu visas medicīniskās procedūras un kropļojumus, kas raksturīgas Džekam Uzšķērdējam. Buloks savā grāmatā arī piemin, ka Katbušs 1891. gadā, laikā, kad slepkavību sērija beidzās, tika arestēts par uzbrukumu divām sievietēm.

Neilgi pēc aresta Katbušs tika ievietots psihiatriskajā slimnīcā, kur palika līdz pat savai nāvei 1901. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu