6 Nostradama paredzējumi, kas piepildījās (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikimedia Commons

2018. gadam sākoties, daudzi vēlētos ieskatīties, ko gan jaunu nesīs šis gads. Varbūt arī šoreiz var izlīdzēt slavenā pareģa Nostradama viedās vārsmas, jo nenoliedzami – starp vienas otras vārsmas interpretāciju un attiecīgo notikumu vēsturē var vilkt pārsteidzošas līdzības, vēsta izdevums «Independent».

 
Francijas karalis Henrijs II
Francijas karalis Henrijs II Foto: Wikimedia Commons

Francijas karaļa Henrija II nāve

Jauns lauva karalaukā vienā cīņā pārspēs veco lauvu; Tas caur zelta krātiņu caurdurs sev acis; Divas brūces kļūs par vienu; tad tas mirs nežēlīgā nāvē.

Francijas karalis Henrijs II mira 1559. gadā pēc tam, kad Montgomerijas grāfs Gabriēls viņu nejauši nogalināja bruņinieku turnīra laikā. Abiem turnīra dalībniekiem uz vairogiem bija attēlotas lauvas. Gabriēla šķēps, atduroties pret Henrija vairogu, sadalījās divās šķēpelēs, no kurām viena iedūrās Henrijam acī, bet otra izgāja cauri deniņiem. Francijas karalis mira pēc desmit šaušalīgu moku dienām.

 
Ādolfs Hitlers
Ādolfs Hitlers Foto: Reuters/Scanpix

Hitlera nākšana pie varas

Eiropas Rietumu dzīlēs nabadzīgiem vecākiem dzims bērns, kurš ar savu mēli pulcinās lielu karaspēku; Viņa slava Austrumos pieaugs.

Ādolfs Hitlers piedzima Rietumeiropā 1889. gada 20. aprīlī. Dažus gadus vēlāk viņš pārcēlās uz Vāciju un ieguva varu un slavu, daļēji pateicoties savām oratora dotībām.

 
Hirosima
Hirosima Foto: Reuters/Scanpix

Hirosimas un Nagasaki bombardēšana

Blakus vārtiem un iekš divām pilsētām notiks līdz tam neredzēts posts; Bads iekš mēra, cilvēkus iznīcinās dzelzs; Tie brēks pēc lielā un nemirstīgā Dieva, lūdzot atbrīvošanu.

1945. gada augustā ASV nometa atombumbu uz divām Japānas pilsētām – Hirosimu un Nagasaki.

 
Foto: Wikimedia Commons

2001. gada 11. septembra uzbrukums ASV

Zemi satricinoša uguns no Zemes centra liks Jaunajai Pilsētai drebēt; Divi milzu akmeņi karos ilgu laiku; tad Aretūsa iekrāsos sārtu jaunu upi.

2001. gada teroristu uzbrukums ASV.

 
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: AFP/Scanpix

Donalda Trampa nākšana pie varas

Varens, bezkaunīgs un pārdrošs klaigātājs tiks ievēlēts par armijas komandieri. Viņa apgalvojumu pārdrošība, sagrauts tilts un pilsēta, ko pārņems bailes.

Varbūt šis pareģojums ir «pievilkts aiz matiem», tomēr varbūt tieši Tramps ir šis armijas komandieris.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Rietumi kļūst vājāki

Divreiz cēlušies un divreiz nogāzti, Austrumi vājinās Rietumus. Austrumu pretinieks pēc vairākām cīņām, jūras vajāts, vajadzīgajā laikā zaudēs.

Šo pareģojumu varētu attiecināt uz šodienas saspringtajām attiecībām starp Ameriku (Rietumi) un Krieviju (Austrumi).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu