«Olainfarm»: atpazīstamākā produkta «Remantadīns» realizācija aizņem vien 2-4%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas zāļu ražotāja «Olainfarm» atpazīstamākā produkta «Remantadīns» realizācija aizņem vien 2-4% no kopējā apjoma, teica «Olainfarm» valdes loceklis Salvis Lapiņš.

«Latvijā daudzi «Olainfarm» uztver kā «Remantadīna» ražotāju. Taču patiesībā tas veido tikai 2% no mūsu realizācijas kopējā apmēra. Ļoti labi tiek pārdots «Neiromidin«. Tas ir produkts, kurš palīdz atjaunot nervu savienojumus, ja tie ir traucēti traumu, operāciju, insultu un līdzīgos gadījumos. Tas ir pietiekami specifisks produkts un nav salīdzināms ar pretsāpju zālēm, kuras aptiekās pārdod pāris kilogramus katru dienu. No vienas puses šādu specifisku produktu realizācijas apmērs ir ierobežots, jo šādu medicīnisku problēmu ir daudz mazāk nekā galvassāpju. Taču no otras puses, nav arī ļoti lielas konkurences. Tas pats attiecas uz «Adaptol», kurš ir dienas trankvilizators. Proti, tas var nomierināt, bet vienlaikus cilvēks pilnībā saglabā spēju vadīt auto, un tā ir pietiekami reta kombinācija. Mums ir tāds produkts kā «Noofen», kuram piemīt gan nootropās, gan trankvilizatora īpašības. Respektīvi, visi mūsu labāk pārdotie produkti ir nišveidīgi. Attiecīgi to tirgus nav mērāms miljardos, bet arī tiešu konkurentu mums ir pietiekami maz. Līdzīgi produkti, protams, ir, bet tādēļ mēs arī nopietni ieguldām līdzekļus pētījumos, lai ārstiem varētu pierādīt, kādos gadījumos mūsu preparātiem ir priekšrocības,» stāstīja Lapiņš.

Viņš norādīja, ka jau pieminētā «Neiromidin» apmērs «Olainfarm» realizācijā veido apmēram 20%. «Līdzīgs apmērs ir «Adaptol«. Tāpat liels noieta apmērs ir prettuberkulozes preparātam - »PASS nātrija sāls», kā arī «Noofen», nitrofurānu grupai – «Furasol», «Furamags», «Furagīns», «Furadonīns«. Turklāt šie nitrofurānu līdzekļi piedzīvo zināmu renesansi. Ja atceramies, tad deviņdesmitajos gados bija tendence, ka ārsti pat nelielu iekaisumu gadījumā izrakstīja antibiotikas. Cilvēki parasti divas dienas padzēra, kļuva labāk, un pārtrauca zāles lietot. Rezultātā ir izveidojusies diezgan liela rezistence pret antibiotikām un ārsti nonāk izvēles priekšā, - izrakstīt arvien spēcīgākas antibiotikas, vai arī sākt meklēt risinājumus citā virzienā. Tādēļ arvien populārāki mūsdienās kļūst nitrofurāni un mēs esam arī uzbūvējuši speciālu iecirkni šim produktam,» norādīja Lapiņš.

Viņš informēja, ka «Remantadīns» mūsu realizācijā svārstās starp 2-4%. «Ja šajā reģionā gripas epidēmija ir nopietnāka, tad īpatsvars ir lielāks, ja nē – tad ap 2%,» piebilda «Olainfarm» valdes loceklis.

«Olainfarm» nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas lielākais īpašnieks tiešā un netiešā veidā ir «Olainfarm» valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins. «Olainfarm» akcijas kotē «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu