Sadalīs 10 miljonus eiro pārejai uz biomasu izmantošanu apkurē (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir sagatavojusi konkursa nolikumu, kurā būs pieejami kopumā 10 miljoni eiro, lai ēkas tiktu apsildītas ar biomasu.

Konkursa mērķis būs oglekļa dioksīda emisiju samazināšana, nodrošinot pāreju no fosilos energoresursus izmantojošām siltumenerģiju ražojošām tehnoloģijām uz biomasu izmantojošām siltumenerģiju ražojošām tehnoloģijām.

Uz finansējumu konkursā varēs pretendēt pilsētu vai novadu domes vai tās izveidotas institūcijas, Latvijā reģistrēti komersanti, kas nodrošina siltumapgādi iedzīvotājiem.

Projektu konkursā kopējais pieejamais finansējums būs 10 miljoni eiro. Vienam projektam pieejamais finanšu instrumenta finansējums dārza mājām, individuālām dzīvojamām mājām, vasarnīcām, dvīņu rindu un atsevišķu divdzīvokļu mājām, kā arī triju un vairāk dzīvokļu mājām ir līdz 10 000 eiro. Pašvaldībām viena projekta īstenošanai pieejamais finansējums būs līdz 1 000 000 eiro.

Projektu iesniedzēji varēs izvēlēties tehnoloģiju piegādātāju un montētāju no VARAM informatīvā saraksta vai arī personīgi izvērtēt piegādātāju un montētāju atbilstību noteikumu projektā minētajām prasībām piegādātājiem un montētājiem.

Konkurss tiks izsludināts, ja valdība akceptēs VARAM izstrādāto nolikumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu