4 produkti, kurus kļūdaini uzskatām par veselīgiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Iespējams, ka daudzi paļaujas uz stereotipiem par produktu lielisko ietekmi uz veselību, taču, kā raksta «msn.com», tā patiesībā nav. To apliecina Stīvs Makari, kas ir veselīga dzīvesveida praktizētājs un uztura speciālists, iesakot īpašu vērtību pievērst produktu saturam.

 

Enerģijas batoniņi

Lielākā daļa no tiem satur ļoti daudz cukura, tie ir bagāti ar mākslīgajiem saldinātājiem un zemas kvalitātes sastāvdaļām. Lai gan tie dod ātru viltus enerģijas pieplūdumu, pēc neilga laika atkal būsi izsalcis. Ja uz enerģijas batoniņa iesaiņojuma redzi septiņas sastāvdaļas, kuras pats nevari iztulkot, tad to produktu labāk neēst. Labāk meklēt batoniņu, kas sastāv no organiskām vai dabīgām sastāvdaļām.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Jogurts

Lielākā daļa jogurtu taisīti no govs piena, turklāt no govs, kas nav ēdusi zāli zaļās ganībās, kā tai pienāktos. Piens tiek pasterizēts un homogenizēts, kas nogalina visus tajā esošos labos enzīmus. Ja ēd mazkaloriju jogurtu, patiesībā tajā atrodams daudz cukura, ražotāji šādam jogurtam pievieno mākslīgos saldinātājus. Tāpēc labāk izvēlēties dabīgos saldinātājus, kā, piemēram, augļus vai medu.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Muslis

Lielākā daļa no tiem satur glutēnu un ražoti no zemas kvalitātes graudiem. Bieži tajos ir mikotoksīni, kas rodas no pelējuma un sēnītes, kas var izraisīt veselības problēmas. Tiek pievienoti arī mākslīgie saldinātāji, kas raisīs vēl lielāku vēlmi pēc saldumiem. Ieteicams pagatavot pašiem savu musli no sastāvdaļām, par kuru kvalitāti esat pārliecināti.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Zemesriekstu sviests

Daudzi veikalā nopērkamie zemesriekstu sviesti satur zemas kvalitātes hidrogenētas eļļas, ko organismam ir grūti pārstrādāt. Lielākajai daļai zemesriekstu sviestu pievieno joda sāli pretstatā jūras sālim un, protams, daudz cukura. Labāk to gatavot pašam un izmantot mandeles, valriekstus vai Indijas riekstus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu