Aģenti iznīcinājuši irākiešu žurnālista Bušam mestās kurpes (27)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības aģenti iznīcinājuši kurpes, ar kurām svētdien preses konferences laikā irākiešu žurnālists apmētāja ASV prezidentu Džordžu Bušu, ceturtdien paziņoja tiesnesis.

"Kurpes pārbaudīja Irākas un amerikāņu drošības dienesti un tad tās iznīcināja," paziņoja tiesnesis.

Kā jau ziņots, Buša atvadu vizīti Irākā aizēnoja irākiešu žurnālista uzbrukums, kurš uz ASV prezidentu preses konferencē Bagdādē meta savas kurpes un nodēvēja viņu par suni.

Buša un Irākas premjerministra Nuri al Maliki preses konferences laikā žurnālists Muntazers az Zaidi pielēca kājās un izkliedza: "Tas ir atvadu skūpsts tev, suns!" un meta uz Bušu abas savas kurpes.

ASV prezidents veiksmīgi izvairījās no pirmās kurpes, kas trāpīja karogiem aiz abiem līderiem, bet otrā kurpe netrāpīja ne tuvu mērķim.

Zaidi, kurš ir Kairā bāzētā telekanāla "Al-Baghdadia" reportieris, tūlīt sagūstīja drošības sargi un aizveda prom. Kopš tā laika viņš atrodas ieslodzījumā.

Zaidi izlēciens viņu padarījis par sensāciju arābu pasaulē, un par kurpēm piesolītas pat ievērojamas naudas summas, taču aģenti, pārbaudot, vai tajās nav paslēptas sprāgstvielas, kurpes iznīcināja. Tiesnesis paziņoja, ka galvenā pierādījuma trūkums neradīs šķēršļus izmeklēšanai.

"Es vēlētos, lai kurpes man būtu kā pierādījumus lietā, taču Zaidi ir atzinies, un viņa rīcību apliecina televīzijas ieraksti," sacīja tiesnesis.

Zaidi brālis paziņojis, ka žurnālists ir hospitalizēts, jo viņu pēc incidenta piekāvuši aģenti, salaužot roku un ribas, kā arī savainojot aci un kāju.

Kurpju zoles arābu kultūrā tiek uzskatītas par lielāko apvainojumu. Pēc Sadama Huseina statujas gāšanas Bagdādē 2003.gada aprīlī daudzi irākieši skulptūru iekaustīja ar savām kurpēm.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu