Polijas un Krievijas izmeklētāji analizē avarējušās lidmašīnas "melnās kastes" (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas un Polijas izmeklētāji sākuši analizēt avarējušās Polijas prezidenta Leha Kačiņska un augstāko amatpersonu lidmašīnas "melnās kastes", svētdien vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Balss un datu ieraksti atrodas īpašā laboratorijā, kur Polijas amatpersonu, tostarp Polijas Prokuratūras pārstāvju klātbūtnē, ir sākta to analīze," aģentūra citē Krievijas Transporta ministrijas pārstāvi.

Tāpat turpinās  lidmašīnas atlūzu izpēte un avārijas vietas pārbaude.

Incidenta vietā strādā Krievijas Ģenerālprokuratūras Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins un vēl vairāk nekā 40 ekspertu, informēja amatpersonas.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs sestdien, izsakot līdzjūtību poļu tautai, solīja, ka "šīs traģēdijas apstākļi tiks izmeklēti visrūpīgākajā veidā un visciešākajā sadarbībā ar Polijas pusi".

Jau ziņots, ka sestdien nosēšanās laikā pie Krievijas rietumu pilsētas Smoļenskas lidmašīnas katastrofā gāja bojā Polijas prezidents, viņa dzīvesbiedre Marija un vairākas Polijas augstākās amatpersonas.

No Varšavas uz Smoļensku lidojušajā lidmašīnā "Tu-154" atradās oficiālā delegācija, kas bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņas slaktiņa memoriālā pie Smoļenskas. Pavisam katastrofā gājuši bojā 96 cilvēki.

Lidmašīna nolaišanos veikusi biezā miglā un dažus simtus metru pirms lidlauka aizskārusi kokus, ietriekusies zemē un sašķīdusi.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu