Ņujorkas Taimskvērā atrasta automašīnā ievietota bumba (17)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kādā automašīnā pie Ņujorkas Taimskvēra sestdien atrastas sprāgstvielas, taču likumsargiem izdevies novērst eksplozijas draudus.

Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs svētdien paziņoja, ka novērsts "ārkārtīgi traģisks notikums".

"Mums ir ļoti paveicies," viņš piebilda. "Atmīnēšanas vienība apliecināja, ka aizdomīgajā transportlīdzeklī tiešām bija sprādzienbīstams priekšmets."

Pēc Ņujorkas mēra rīcībā esošās informācijas, bumba bijusi paštaisīta un "izskatījās pēc amatieru veikuma", taču tā "noteikti būtu eksplodējusi".

Savukārt Ņujorkas policijas pārstāvis informēja, ka pašizgatavotā ierīce sastāvējusi no trim propāna tvertnēm, vairākām raķetēm, vadiem, divām benzīna kannām un diviem pulksteņiem.

Vēl vairākas stundas pēc spridzekļa neitralizēšanas apkaime bija stingrā likumsargu apsardzībā. Tajā pašā laikā tika sākta vainīgo meklēšana. "Mēs nezinām, kurš bija pie stūres šai automašīnai," skaidroja Blūmbergs. "Mēs arī nezinām, kurš to izdarīja un kāpēc."

Tiesībsargājošo iestāžu uzmanību transportlīdzeklim pievērsa "no tā aizmugures nākošie dūmi", tādēļ tika noslēgta apkaime un izsaukti ugunsdzēsēji, vēlāk arī atmīnēšanas vienība.

Tikmēr ASV prezidents Baraks Obama paudis atzinību par operatīvo Ņujorkas likumsargu rīcību "saistībā ar incidentu Taimskvērā," teikts Baltā nama paziņojumā.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu