Austrijas armija naudas trūkuma dēļ izpārdod tankus (31)

LETA/APA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Tumbleweed

Hroniskā naudas trūkumā nonākusī Austrijas armija pārdos vairākas savas kazarmas Vīnē, atstājot tikai vienu, kas kalpos kā galvenā mītne, pirmdien radiostacijas ORF raidījumā paziņoja aizsardzības ministrs Norberts Daraboss.

Iepriekš viņš bija izteicies, ka armija pārdos vai nodos metāllūžņos vairāk nekā 500 tanku jeb pusi no sava tanku parka, jo tanku karu ar jebkuru no Austrijas kaimiņvalstīm var izslēgt.

Pirmdien Daraboss teica, ka, "pārdodot nekustamo īpašumu vislabākajās vietās" galvaspilsētā, armija iegūtu 30 miljonus eiro (21 miljonu latu), un solīja nākamgad pārdošanu pasteidzināt.

Šā mēneša beigās viņš arī plāno iesniegt vairākus modeļus obligātā karadienesta atcelšanai. Trešdien viņa ministrijā paredzēta augstākā līmeņa ekspertu sanāksme. Tomēr novērotāji norāda, ka ietekmīgi politiskie spēki iestājas par obligātā karadienesta saglabāšanu.

Iznomās nekustamos īpašumus

Avīze "Oesterreich" pirmdien raksta, ka armija vēlas nomāt nekustamos īpašumus aptuveni 28 000 kvadrātmetru platībā. Vienlaikus tiks slēgtas septiņas citas kazarmas un nekustamie īpašumi, tai skaitā administratīvais centrs Franca Jozefa krastmalā.

Pārdos simtiem tanku

Attiecībā uz tankiem Daraboss teica, ka tiks pārdoti 578 tanki un 100 haubices. Pārdošanas cena "nav tik svarīga". Īstais uzdevums ir ietaupīt ik gadu 12 miljonus eiro ekspluatācijas izmaksās.

Ministrs arī apstiprināja plānu līdz 2014.gadam likvidēt 1000 darba vietu un amatu. Pēc viņa teiktā, 400 cilvēku no militārā personāla pāries darbā finanšu administrācijā, 200 - policijā un vēl 400 vai 500 amatu paliks vakanti.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu