Doku Umarovs sola Krievijai "asiņu un asaru gadu" (73)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ziemeļkaukāza nemiernieku kustības "Kaukāza emirāts" līderis Doku Umarovs piektdienas vakarā divas nedēļas pēc terorakta Domodedovas lidostā izplatījis videoierakstu, kurā sola 2011.gadu Krievijai padarīt par "asiņu un asaru gadu".

Kā norāda Umarovs, kaujinieku uzbrukumi valsts sirdī ir domāti kā trauksmes zvans vienkāršajiem krieviem, kuriem jāprasa saviem līderiem aiziet no reģiona.

Lai arī ierakstā Umarovs tieši neuzņemas atbildību par uzbrukumu, viņš piemin "specoperāciju" un pašnāvnieku sprādzienus.

"Ar Dieva gribu mēs šo gadu jums pārvērtīsim par asiņu un asaru gadu," ierakstā saka Umarovs.

Pēc viņa teiktā, uzbrukumi ir atbilde uz "nelikumībām", kuras reģionā atnesis premjerministrs Vladimirs Putins un "viņa suņu bars".

Videoieraksts pa e-pastu nosūtīts nemiernieku tīmekļa vietnei "kavkazcenter.com" un nav skaidrs, vai tas ierakstīts pirms vai pēc sprādziena Domodedovas lidostā.

Ierakstā Umarovam blakus stāv divi vīrieši, nu kuriem viens, jaunākais, tiek identificēts kā Seifulla, kurš tiek sūtīts uz operāciju Krievijā.

Otrs vecākais vīrietis tiek identificēts kā pašnāvnieku spridzinātāju brigādes vadītājs.

Komentāri (73)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu