Klintonei piešķir Baltijas brīvības balvu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV sabiedriskā organizācija, kas apvieno trimdas baltiešus un viņu pēctečus, Amerikas baltiešu brīvības līga piešķīrusi ASV valsts sekretārei Hilarijai Klintonei Baltijas brīvības balvu, informēja Lietuvas Ārlietu ministrijā.

Klintonei balva piešķirta par viņas «ilgtermiņa un iedarbīgajiem centieniem Baltijas valstu neatkarības un drošības atbalstam, kā arī ASV partnerības ar Baltijas valstīm attīstībā».

Pateicībā par balvu Klintone norādīja, ka ASV ir ilgas tradīcijas sadarbībā ar Baltijas valstīm. Viņa vēstulē Amerikas baltiešu brīvības līgas prezidentam Imantam Leitim rakstīja, ka ASV neatzina Baltijas valstu okupāciju, kā arī uzsvēra kopīgos centienus garantēt reģionālo drošību enerģētikas jomā, veicināt demokrātiskos procesus Austrumos un atbalstīt Afganistānas tautu.

Amerikas baltiešu brīvības līga tika nodibināta 1981.gadā. Tās sākotnējais mērķis bija atbalstīt Baltijas valstu brīvības un neatkarības centienus, bet tā joprojām ASV Kongresam, Senātam un ASV iedzīvotājiem sniedz informāciju par situāciju Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu