Sīrijā ieradušies pirmie ANO novērotāji (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Sīrijā ieradušies pirmie seši ANO militārie novērotāji, kuri jau pirmdien sāks uzraudzīt pamiera ievērošanu, svētdien paziņojis ANO preses pārstāvis.

ANO Drošības padome sestdien vienbalsīgi atbalstīja rezolūciju, kas ļauj uz Sīriju nosūtīt uguns pārtraukšanas novērotāju misiju.

Kopumā 30 neapbruņoti militārie novērotāji

Saskaņā ar apstiprināto 2042. rezolūciju uz Sīriju tuvāko dienu laikā dosies 30 neapbruņotie militārie novērotāji.

«Pārējie novērotāji (..) tiek gaidīti Sīrijā tuvāko dienu laikā,» aģentūrai AFP apliecināja ANO preses pārstāvis.

Pirmā novērotāju grupa izveidos darba štābus un veiks sagatavošanās darbus, lai novērotājiem būtu iespēja pārliecināties, vai pamiers starp Damaskas režīmu un nemierniekiem tiešām tiek ievērots.

Ir ziņas par nogalinātiem civiliedzīvotājiem

Saņemtas ziņas, ka īsi pirms novērotāju ierašanās Damaskā režīma spēki nogalinājuši piecus civiliedzīvotājus un iesaistījušies sadursmēs ar nemierniekiem.

ANO un Arābu līgas īpašais sūtnis Kofi Annans vēlas, lai uz Sīriju tiktu nosūtīta novērotāju misija pilnā sastāvā, kurā būtu 200 eksperti, bet ANO Drošības padome uzskata, ka tas iespējams tikai pēc pilnīgas vardarbības pārtraukšanas.

Arī ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns paudis bažas par vardarbības turpināšanos Sīrijā.

ANO apkopotie dati liecina, ka 13 mēnešu ilgajos nemieros Sīrijā kopumā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 9000 cilvēku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu