Mitu Romniju oficiāli izvirza ASV prezidenta amatam (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Masačūsetsas štata gubernators Mits Romnijs otrdien ASV Republikāņu partijas konventā oficiāli tika izvirzīts par partijas kandidātu novembrī paredzētajās prezidenta vēlēšanās.

Romnijs bija pārliecinošs Republikāņu partijas štatu priekšvēlēšanu un priekšvēlēšanu sapulču līderis, jau laikus iegūstot izvirzīšanai nepieciešamo 1144 konventa delegātu atbalstu.

65 gadus vecais multimiljonārs oficiāli izvirzīšanu prezidenta vēlēšanām pieņems ceturtdien, kad teiks uzrunu konventa norises pēdējā dienā.

Tropiskās vētras «Aizeks» («Isaac»), kas otrdien sasniedza orkāna spēku, dēļ Republikāņu partijas konventa sākums tika atlikts par vienu dienu.

Partijas programmā punkts par abortu aizliegumu

Konventa pirmajā darba dienā pieņemta jaunā Republikāņu partijas programma, kurā ietverts arī punkts par abortu aizlieguma noteikšanu, kā arī ar uzrunām uzstājās virkne cilvēku.

Paredzēta arī Romnija sievas Annas runa. Prezidenta amata kandidāta kampaņas organizatoru publiskotās piezīmes liecina, ka Anna Romnija, runājot «no savas sirds par jūsu sirdīm», teiks, ka viņas vīrs ir «cilvēks, kas Amerikai nepieciešams».

Savā runā Romnija sieva gatavojas sniegt ieskatu savā 43 gadus ilgajā laulībā un uzsvērt vīra uzticību ģimenei, strādīgumu un labos darbus, kas palīdzētu valsti padarīt labāku.

Stāsies pretī Obamam

Republikāņu partijas atbalstītāji štatu priekšvēlēšanās vai priekšvēlēšanu sapulcēs balso par savu favorītu, kurš vēlāk varētu stāties pretī pašreizējam valsts vadītājam demokrātam Obamam cīņā par ASV prezidenta amatu.

Demokrātiskās partijas konvents, kurā par šīs partijas kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām tiks izvirzīts pašreizējais valsts vadītājs Baraks Obama, notiks no 4. līdz 6.septembrim Ziemeļkarolīnas štata Šarlotes pilsētā.

Nevienam nav pārliecinoša vairākuma atbalsta

Jaunākās sabiedriskās domas aptaujas desmit nedēļas pirms vēlēšanām liecina, ka nevienam no galvenajiem kandidātiem uz ASV prezidenta amatu nav pārliecinoša vairākuma valsts iedzīvotāju atbalsta.

ASV prezidenta amata kandidātu debates pirms vēlēšanām paredzētas 3., 16. un 22. oktobrī.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu